Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nedosiahnuteľný orgazmus? Vedú k nemu dve cesty!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

LONDÝN/BRATISLAVA - Pre mnohých mužov je to záhada, pre mnoho žien zdroj frustrácie. Štúdiom mozgu sa preto vedci rozhodli odhaliť tajomstvo ženského orgazmu. Pomocou skenerov objavili, že existujú najmenej dve "cesty k potešeniu".

Jedna z nich sa aktivuje, ak sa žena sama stimuluje prostredníctvom fantázie. Druhá v prípade, že je fyzicky stimulovaná milencom.

Tieto zistenia pochádzajú z dvoch nezávislých výskumov, amerického a holandského. Na univerzite v New Yorku odhalili, že v prípade predstáv dochádza k zvýšenej aktivite v predfrontálnej kôre, ktorá riadi funkcie ako rozhodovanie alebo regulovanie túžob.

Na univerzite v Groningene zase kontrastne badali, že rovnaká časť mozgu sa pri dráždení partnerom akoby vypne. Ide o akýsi zmenený stav vedomia, kedy
neschopnosť takéhoto činu môže zabrániť ženám v dosiahnutí vyvrcholenia.

Štúdie ukazujú, že ženský mozog má alternatívne cesty pre prežívanie sexuálnej rozkoše podľa toho, či sú samy alebo s milencom. Vedci veria, že ďalšie štúdium orgazmu, a úlohy prefrontálnej kôry, by mohlo pomôcť ženám, ktoré majú s vyvrcholením ťažkosti.

Podobné pokusy sa robili aj na mužoch, ale vyskytli sa isté technické problémy. Mužský orgazmus je oveľa kratší a iba málo žien bude prekvapených zistením, že opačné pohlavie používa svoj mozog pri sexe menej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu