Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Hromadná liečba: Tisícky ľudí prehĺtajú živé ryby!

Liečbu treba opakovať každé dva roky Zobraziť galériu (7)
Liečbu treba opakovať každé dva roky (Zdroj: AFP)

HAIDARÁBÁD - Tisícky ľudí trpiacich astmou sa včera zišli do juhoindického mesta Haidarábád, kde podstúpili netradičnú liečbu. Pomôcť im malo prehltnutie malej živej rybky potretej zvláštnou zmesou bylín. Aktivisti sa búrili a nechceli, aby trepúce sa sardinky prehĺtali deti.

Júnové cesty astmatikov z celej Indie do Haidarábádu v štáte Ándhrapradéš každoročnou tradíciou. Liečbu zadarmo po dva dni, ktoré vopred určia astrológovia, im tu ponúka jedna miestna rodina. tvrdí, že tajný recept na bylinnú zmes získala od istého hinduistického svätého pred 170 rokmi. Ak by bol predpis prezradený, prestal by vraj liek fungovať.

Tento rok pripadá deň liečby na 8. a 9. júna. Pacienti skonzumujú živú rybku a začne 45-denný mimoriadny stravovací režim, ktorého súčasťou je konzumácia 25 rôznych druhov potravín, vrátane jahňacieho mäsa, ryže, cukru, sušeného manga či špenátu. Hlboko zmrazené potraviny naopak úplne zakázané. Liečbu je nutné do dvoch rokov opakovať.

V tomto roku sa ale proti tejto praktike zdvihla vlna odporu. Juhoindickí aktivisti bojujúci za práva detí požadujú, aby liečbu nepodstupovali deti do 14 rokov, pretože je nevedecká a nehygienická a môže pre ne byť škodlivá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu