Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Namiesto cigariet dávajú väzňom dve mrkvy denne!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

WELLINGTON - Novozélandské väznice prišli s originálnym nápadom, ako odnaučiť trestancov fajčiť. Odsúdeným rozdávajú mrkvu, ktorá by mala ich túžbu po cigarete mierniť. Od 1. júla bude totiž vo väzeniach platiť zákaz fajčenia.

Z internej správy väzenia v meste Invercargill, ktorá prenikla na verejnosť, vyplýva, že každý z väzňov dostáva teraz denne dva kúsky mrkvy.

Prezident asociácie novozélandských nápravných zariadení Beven Hanlon priznal, že keď prvýkrát o opatreniach počul, domnieval sa, že ide o vtip.

"Nemyslím si, že by to bol úplne ten najlepší nápad, ale za pokus to stojí," povedal Hanlon denníku Southland Times. Podľa neho dodávaná zelenina odviesť myšlienky väzňov od fajčenia a je zdravšia než iné eventuality, ako napríklad cukrovinky.

"Keď budú mať čo dať do úst, nebudú sa toľko zháňať po cigarete," dodal Hanlon.

Novozélandské úrady zvolili veľmi prísnu protifajčiarsku politiku, ktorej cieľom je, aby sa krajina stala do roku 2025 úplne nefajčiarskou. od roku 1989 Nový Zéland zakazuje fajčenie na všetkých uzavretých pracoviskách, rovnako ako vo výťahoch, klubovniach, taxíkoch či kostoloch. Fajčenie je zakázané v školách, centrách starostlivosti o deti a na všetkých miestach, kde sa zhromažďujú mladí ľudia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu