Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bungee jumping po rusky: 135 ľudí sa vo vzduchu vlnilo ako had!

Rusi sa vlnili ako had
Rusi sa vlnili ako had (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Rusi milujú adrenalín, o tom sme sa presvedčili už mnohokrát. O rozruch sa postarali aj tento týždeň, keď sa vyše sto amatérskych skokanov pokúsilo nebezpečným spôsobom prekonať svetový rekord. Všetci sa lanom uviazali k mostu a potom naraz skočili dolu.

Na videu, ktoré sa objavilo na internete v pondelok, najprv počuť odpočítavanie, po ktorom nasleduje hromadný skok. Potom už len vidno, ako sa desiatky ľudí vlnia vo vzduchu ako had.

Nie je zatiaľ jasné, o aký rekord sa vlastne dotyční snažili. Hromadné zoskoky však nie sú bežnou praxou, pretože ide o pomerne nebezpečnú záležitosť. Zdá sa ale, že pre Rusko platia iné pravidlá a podobné, podomácky pripravené skákanie na lane, sa v tejto krajine stalo v posledných rokoch populárnou zábavou.

Bungee jumping vychádza z tradícií domorodého kmeňa z tichomorského ostrova Pentecost v súostroví Melanézie, si v roku 1970. Ako prvý z civilizovaného sveta si ho vyskúšal reportér časopisu National Geographic Kal Müller, uviedol portál Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu