Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Z oblohy začali pršať červíky!

Učiteľ ukazuje svoj
Učiteľ ukazuje svoj "úlovok"

LONDÝN/BRATISLAVA - Zaujímavý zážitok mali žiaci v škótskom Galashielse, na ktorých sa počas tréningu spustil dážď červíkov. Ohromené deti utekali ozlomkrky z ihriska. Ako sa ukázalo, nebol to žiadny žartík.

Učiteľ telesnej výchovy David Crichton (26), ktorý mal práve s chlapcami tréning, povedal, že jeho kolegovia boli z udalosti zmätení. "Najprv sme začuli nejaký dutý zvuk a na zemi sa povaľovalo asi 20 dážďoviek. Potom sa začali valiť. Deti sa smiali, niektoré z nich si prikryli hlavu a iné sa bežali schovať. Jednoducho sa snažili dostať preč," popisuje David bizarnú situáciu, ktorá sa stala koncom marca.

Učiteľ nabral hrsť červov, ktoré spadli z neba, ako dôkaz. Nakoniec spolu s kolegami našiel asi 120 dážďoviek, ktoré sa povaľovali pri futbalovom ihrisku a tenisových kurtoch. 

"Každý sa mi smial, kým nevyšiel von a sám sa nepresvedčil. Všetci si mysleli, že som blázon. Keď sa vrátili, vyzerali šokovane. Hovoril som s naším vedeckým oddelením, ale nikto nemal vysvetlenie," uviedol David.

"Incident sa stal v čase zmeny počasia v posledných dňoch, a tak mohol byť výsledkom neobvyklej meteorologickej udalosti. Žiadny zo študentov nezabudne na deň, kedy v škole z neba padali dážďovky," prišiel so svojou verziou riaditeľ akadémie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu