Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Alergická na lásku: Z priateľa dostala ekzém!

Charlotte mala oči ako golfové loptičky Zobraziť galériu (4)
Charlotte mala oči ako golfové loptičky

LONDÝN/BRATISLAVA - Keď Charlotte Davies (32) stretla svojho budúceho manžela okamžite pocítila príťažlivosť. Bohužiaľ, jej koža zareagovala tiež. Počas niekoľkých týždňov stretávania sa jej viečka posial ekzém a oči sa zväčšili do veľkosti golfových loptičiek.

Univerzitná správkyňa stretla Deana Strohma pred tromi rokmi v bare v anglickom Colchesteri a pár sa stal onedlho nerozlučným. Mesiac od začiatku ich vzťahu Charlotte po prebudení však len ťažko dokázala otvoriť oči. "Vedela som, že Dean je ten jediný od chvíle, kedy sme sa stretli. Keď som ho našla, bola som neuveriteľne šťastná, ale ani jeden z nás nemohol pochopiť, prečo, keď som bola tak zamilovaná, moja koža reagovala tak hrozným spôsobom," hovorí Charlotte. Dean však pri nej zostal stáť aj napriek tomu, že vyzerala ako panda s červenými očami.

Hoci sa lekári snažili vysvetliť náhlu reakciu organizmu, bol to homeopat, ktorý nakoniec určil príčinu, akou je láska. Ekzémy sa zvyčajne objavujú v dôsledku stresu, traumy alebo nešťastia. Bolo to prvýkrát, keď o niečom podobnom vôbec počula. Ekzém sa objavoval ďalšie dva roky, kedykoľvek prežila niečo emotívnejšie. Keď ju Dean požiadal o ruku, jej oči sa opäť zväčšili. Charlotte vyskúšala množstvo prípravkov, krémov a alternatívnych liekov, ale márne.

"V decembri sme sa zobrali a ekzém sa začal lepšiť. Možnože sa moje hormóny upokojili a ja som sa cítila oveľa uvoľnenejšie, akonáhle sme sa vzali, ale určite to vyzerá, že ma svadba vyliečila," hovorí dnes už šťastná manželka. 

Podľa odborníka na dermatológiu doktora Seatona z Londýna to len dokazuje, že medzi kožou a psychikou existuje úzky vzťah.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu