Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dvakrát unikol z väzenia vďaka faxu od manželky

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - Španielska polícia v piatok zatkla muža, ktorý dvakrát unikol spoza mreží vďaka faxom, ktoré prikazovali jeho prepustenie, ale ktoré poslala jeho manželka. Oznámila to agentúra AP.

V decembri, keď José Carlos Serna (57) čakal vo väzobnej cele v Arganda del Rey na svoj proces, dorazil miestnym úradníkom fax údajne z krajského súdu, ktorý prikazoval jeho prepustenie. Nasledovali dva telefonáty údajne z toho istého krajského súdu, ktoré príkaz potvrdzovali. Serna teda vyšiel z väzenia, nasadol do čakajúceho taxíka a odišiel.

Až nasledujúce vyšetrovanie zistilo, že fax poslala a do súdnej budovy volala Sernova manželka Gema María. Polícia ju začiatkom marca vypátrala a zadržala na jednom madridskom predmestí.

Podnikavá žena pritom týmto spôsobom dostala manžela z väzenia už druhýkrát. Prvýkrát to bolo vlani v októbri, kedy si Serna vo väznici vo Valdomore odpykával trest za to, že viedol gang, ktorý v roku 2008 uniesol podnikateľa. V piatok polícia Sernu zatkla v jeho opevnenom dome v San Lorenzo del Escorial severne od Madridu. Podľa AP to bol len jeden z domov, ktoré si po poslednom úniku z väzenia prenajal. Policajti ho našli schovaného v gauči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu