Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cez deň úradník, v noci bojuje so zločincami ako Superman!

Neohrozený Statesman dohliada na bezpečnosť mesta Zobraziť galériu (3)
Neohrozený Statesman dohliada na bezpečnosť mesta

BIRMINGHAM - Ako vystrihnutý z amerického filmového trháku! Už aj Angličania majú svojho Supermana. Je ním mladý bankový úradník, ktorý cez deň pôsobí ako nenápadný mladík, v noci sa však vydáva do ulíc a bojuje proti zločincom. O jeho dvojitom živote ešte donedávna nič netušila jeho priateľka, ktorá si myslela, že po nociach hraje s kamarátmi poker.

Britský superhrdina si hovorí Statesman a pôsobí v okolí mesta Birmingham. Niekoľkokrát do týždňa si na seba o siedmej večer navlieka svoju "pracovnú" uniformu, ktorá pozostáva z trikotu pripomínajúceho britskú vlajku a čiernej masky a vydáva sa na boj so zlosynmi. K tomu mu dopomáhajú zručnosti, ktoré získal počas pôsobenia v armáde. Potrebné sebavedomie získal aj vďaka štrnásťročným skúsenostiam s boxom.

Mladík (26), ktorý si neželal zverejniť svoju identitu, sa stará o bezpečnosť v meste už niekoľko mesiacov. Pomáha bezdomovcom a chudobným, "hliadkuje" pred krčmami keď majú záverečnú a zabraňuje lúpežiam. Raz už dokonca pomohol polícii dolapiť drogového dílera.

"Celý deň sa v práci zaoberám číslami a percentami a rozmýšľam, ako urobiť ľudí bohatšími. V noci si to vynahradzujem a zadarmo pomáham tým, ktorí to skutočne potrebujú," uviedol Statesman.

Pred "šichtou" si vždy mladík vytipuje mestskú časť, v ktorej chce v danú noc pomôcť udržať bezpečnosť. "Chcem robiť niečo čo je pozitívne a má zmysel. Úspech je pre mňa to, keď pomôžem čo i len jedinému človeku. Dúfam, že inšpirujem aj iných ľudí, ktorí ma budú nasledovať," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu