Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Harry Potter straší cirkev, vydala návod na čarodejnice

Harry Potter leží cirkvi v žalúdku
Harry Potter leží cirkvi v žalúdku (Zdroj: SITA)

LONDÝN/BRATISLAVA - Rímsko-katolícka cirkev vo Veľkej Británii publikovala návod, ako priviesť čarodejnice späť ku kresťanstvu. Tento krok je reakciou na obavy, že rastúci počet tínedžerov vyznáva okultné praktiky a pohanstvo vďaka hrdinskému zobrazeniu čarodejníctva v takých filmoch ako je Harry Potter.

Brožúra s názvom Wicca a čarodejníctvo: Porozumenie nebezpečenstvu, ponúka rodičom rady, čo robiť, keď jedno z ich detí má záujem stať sa čarodejníkom. Taktiež obsahuje pokyny ako evanjelizovať čarodejnicu v prípade, ak čitatelia stretnú takú osobu v okruhu priateľov alebo v miestnej krčme.

Sprievodcu napísala Elizabeth Doddová, bývalý oxfordská Wiccanka, ktorá konvertovala na katolícku vieru. Podľa nej 70 percent praktizujúcich Wiccancov sú mladé ženy, ktoré hľadajú nejaký druh spirituality. Za kúzlom sa však môže skrývať odkaz na okultné a zlovestné hnutia, ktoré bojujú za satanistu Aleistera Crowleyho, povedala Doddová.

Pri sčítani v roku 2001 sa k Wiccancom prihlásilo 7 000 ôsob, toto číslo už však môže byť oveľa vyššie.

Wicca je náboženstvo, respektíve náboženské hnutie rozšírené najmä v anglosaskom kultúrnom okruhu. Zverejnené bolo v roku 1954, jeho prívrženci tvrdia, že existovalo niekoľko storočí v utajení. Jeho vyznávači ho chápu ako vieru v Boha a Bohyňu. Táto viera sa praktizuje spôsobom života a rituálmi. Na rozdiel od iných náboženstiev sa vyznávači tohto náboženstva rituálmi snažia privodiť zmeny v svojom okolí (mágia, čarovanie).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu