Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nenechám vás zabiť moje dieťa, odkázala lekárom

Jade so synom Zakkarim Zobraziť galériu (2)
Jade so synom Zakkarim

LONDÝN - Zakkariho, ktorý sa narodil mladej Angličanke predčasne, udržujú pri živote podporné prístroje. Lekári mu už ale prakticky nedávajú žiadnu šancu na prežitie, preto uvažujú o ich vypnutí. Jeho matka sa však proti ich úmyslu radikálne postavila a za život svojho syna sa rozhodla bojovať.

Osemmesačný Zakkari pri narodení vážil len necelých 600 gramov a doktori predpokladali, že neprežije ani prvý deň svojho života. Kvôli chronickým problémom s pľúcami podstúpil malý drobec už tri operácie. Jeho zdravotný stav sa však bohužiaľ nezlepšil a lekári preto uvažujú o vypnutí podporných prístrojov, ktoré mu pomáhajú dýchať.

Chlapčekova matka Jade McKayová (22) im spolu so svojím partnerom Alexom odkázala, že za život svojho syna budú bojovať súdnou cestou. "Nechápem, prečo chcú zabiť moje dieťa. Urobím čokoľvek, aby som ho udržala nažive, určite má ešte šancu," povedala rozhorčená Jade.

Hovorkyňa nemocnice, v ktorej sa o Zakkariho starajú uviedla, že "plne chápe strach a bolesť, ktorú mladá rodina momentálne zažíva". Pracovníci zariadenia St George's Hospital v južnom Londýne s chlapcovými rodičmi neustále komunikujú a zvažujú všetky možnosti predtým, než urobia konečné rozhodnutie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu