Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nový koktejl "Fire and Forget" vraj ovládne svet

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

NIKÓZIA - "Fire and Forget" (Vystreľ a zabudni) je názov nového hitu medzi alkoholickými koktejlami, ktorý prvýkrát namiešal cyperský študent Sergios Tikas (19).

Nápoj, ktorý vraj čoskoro ovládne svet, vo vnútri skrýva rafinovanú kombináciu ovocných štiav, anízovky a dezertného vína. Tikas v týchto dňoch so svojím kokteilom vyhral cyperskú barmanskú súťaž.

Pretože obľuba koktejlových party v New Yorku a Londýne stúpa, má nový nápoj veľkú šancu uspieť. Cyprus je koktejlami preslávený, zatiaľ najslávnejším výtvorom tamojších barmanov bol Brandy Sour, ktorého základom je brandy a citrónová šťava. Koktejl prvýkrát pripravil v 30. rokoch minulého storočia istý cyperský barman pre egyptského kráľ Farúka, ktorý bol vtedy na stredomorskom ostrove na návšteve.

Podľa expertov je kľúčom k predpokladanému úspechu koktejlu "Fire and Forget" sladké dezertné víno Commandaria, ktoré na Cypre dorábajú už od antických dôb. Commandaria sa síce používa skôr pri náboženských obradoch, ale jeho mámivou chuťou nepohrdnú ani priaznivci úplne pozemských rituálov.

Tikasov kokteil sa pripravuje v dvoch oddelených nádobách. V jednom šejkri sa zmieša cyperské brandy Zivania s dezertnými vínom, pomarančovou šťavou a ružovým sirupom, v druhom potom anízovka Ouzo, pomarančový likér a pomarančová šťava. Obe zmesi sa oddelene vlievajú do pohára a ozdobia mätou a jahodami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu