Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spevák Mayo z Eurovízie bol online: Kristínino Horehronie je hitovka!

Mayo - Majo Varhaník Zobraziť galériu (8)
Mayo - Majo Varhaník

BRATISLAVA – Ako začínal a čo má v pláne? Na vaše otázky nielen ohľadom Eurovízie vám odpovie spevák Mayo vlastným menom Majo Varhaník. Bude online už dnes o 13:30.

Spevák Mayo sa na hudobnej scéne po prvý krát objavil začiatkom 90 – tych rokov.Popri štúdiu na strednej a vysokej škole bol klávesákom skupiny Metalinda. Už v tej dobe participoval spoluprácou pri aranžovaní mnohých hitov tejto skupiny a ich nahrávaní v štúdiách.

Prelomovým bol rok 2000, kedy sa zúčastnil celoslovenskej súťaže Talent 2000. Stal sa finalistom projektu. Prezentoval sa vlastnou skladbou "Príď ma zachrániť láska."

V rokoch 2001 - 2006 sa ďalej venoval komponovaniu skladieb, z ktorých vybral 11 piesní a zostavil album.

Rok 2007 prináša nový album "Nevzdávaj", na ktorom Mayo intenzívne pracoval celé leto. Dokončený a vydaný bol na jeseň začiatkom novembra.

Na jar 2008 absolvoval Mayo klubovú šnúru po Slovensku so slovenskou rockovou legendou Jankom Lehotským. Na jeseň 2008 začala spolupráca s finalistkou šou Elán je Elán - Monikou Agrebi, s ktorou nahral spoločné dueto O nás a absolvovali spoločne niekoľko koncertov po Slovensku, ale hlavne v Bratislave.

V roku 2009 si Mayo podal prihlášku do národného kola Eurovision Song Contest 2010 s vlastnou skladbou Tón. Vo 4. štvrťfinálovom kole sa umiestnil na 2.mieste a o vaše sympatie zabojuje v nedeľňajšom semifinálovom kole.

Rozhovor

13:29:28 - otázka od: btb Caf! Mas akvarko? Caf, nemam uz, mal som kedysi davnejsie v detstve.ale opakovane mi chodia myslienky k tomu, aby som si nejake nove zriadil

13:30:38 - otázka od: martina Ahoj, ako vidis svoje sance celkovo zvitazit v eurovizii? Ahoj, to je velmi tazka otazka...Zatial o finale a celkovom vitazstve neuvazujem, som pred prvym semifinalem a svoju energiu sustredujem teraz len na toto kolo

13:31:30 - otázka od: petra Cauko Mayo :) Si celkom sympatak :) si zadany? Ahoj, dakujem pekne.-), som stastne zenaty,ale moj fanklub je otvoreny kazdemu.-)

13:33:15 - otázka od: peter Čauko, kto je tvojim favoritom v eurovizii? Nemam favorita, ale velmi ma zaujala Daska Kostovcik a Peter Bic Projekt

13:35:19 - otázka od: dana Varhanik to je priam hudobne meno... to je skutocne priezvisko, ci pseudonym? Ano,je to moje skutocne priezvisko po mojom otcovi.-) a moj dedo bol naozaj cely zivot organista (co je varhanik v cechach) a mal krasny baryton

13:36:53 - otázka od: mia ak sa nemylim, vasa manzelka je vytvarnicka - ako to vyzera v domacnosti dvoch umelcov? Ano, je to tak, u nas je domacnost plna obrazov a nas byt volame "galeria".-) A este k tomu klavir a vela knih, takze sa doma nenudime

13:37:36 - otázka od: zana kto je ta laska,co vas ma zachranit? :) Vtedy, ked vznikol text, som to este nevedel .. ale tusil, aka by mala byt... Je nou moja Zena.-)

13:38:41 - otázka od: rufus Prosim ta, kde si nahrabal tie baby, co s tebou vystupovali? No tak ja som ich nenahrabal, ale prisli ku mne cez mojich kamaratov, ked som sa zacal zaujimat o dievacata, ktore vedia hrat na husle a basgitaru

13:40:11 - otázka od: peter ty si bol v meta,inde? nejak si ta nepamatam, to kedy bolo? a este ma zaujima, ako sa vychadza so samelom, elbo mam pocit, ze je riadne namysleny, aj v eurovizii sa stale pretrcal pred kamerami Ano, bol som pocas studii, kedze som sa na skole nudil a hudba ma vzdy pritahovala.. Ja som s Petrom Samelom vzdy vychadzal v pohode.. a podla mna sa nepretrcal, ale kameraman ho "nahanal".-)

13:42:42 - otázka od: zuzana Aky je to pocit, sutazit v Eurovizii proti byvalym kolegom z Metalindy? Tak to bol zvlastny pocit, sa priznam..Dokonca som s Palim Drapakom zdielal jednu satnu.. pocas tych par hodin sa mi hlavou hlavne prehanali vsetky tie spomienky na roky a koncerty, ktore sme spolu zazili.. a uvedomoval som si ten skok v case, aky je cas relativny a ako treba prezivat hlavne dany moment, v ktorom sa nachadzame..

13:46:10 - otázka od: daniela Preco ma sutazna piesen taky nazov, aky ma? Tón je symbol hudby, melodie.. v texte vyzyvam ludi na spievanie, na spolocnu vlnovu dlzku, aby sme sa naladili vyssie a bagatelizovali vsedne "problemy", ktorymi si otravujeme zivot.. aby sme sa cez hudbu a Tón vycistili a nasli v sebe svoju Podstatu... Cez hudbu mozno podvihnut podvedomie vsetkych ludi a zlepsit tym zivot vsetkych.. Toto ma vsetko v sebe to jedno Slovo

13:48:29 - otázka od: Diana Myslis, ze tato tvoja piesen by mala sancu uspiet vo svetovej konkurencii? A co myslis, vyhra tento rok zas nieco take rytmicke, ako mal Rybak alebo sa to prestrieda? Kazda piesen, ktora je zlozena skutocne bez kalkulu a ma dobru produkciu a marketing, ma sancu uspiet aj na medzinarodnej scene. Ak by Tón dostal tuto sancu, tak by sa adekvatne k tomu prisposobil aj dalsi tim ludi, aby ju zlepsil a posunul dalej.

13:50:19 - otázka od: katkiel Ahoj, chcem sa Maya opytat, co ho inspiruje k tvorbe a preco prihlasil na Eurosong prave skladbu TON? K hudbe ma inspiruju momentalne pocity, ktore mam, ked sadam ku klaviru a texty riesim neskor v stave, ked mam absolutny pokoj.. a temy si beriem zo zivota, novych skusenosti... Preco Tón? Pretoze je to rytmicka energicka skladba s textom, ktory ma posolstvo, ako som uz podrobnejsie opisal..

13:51:05 - otázka od: michell Vobec mi nie si sympaticky. a na fotkach posobis ako poriadny nafukanec. aky si v skutocnosti? :-) takyto.. ked nie som v strese, tak sa zvacsa usmievam.-)

13:52:42 - otázka od: filip Cau myslis ze neznami ludia maju sancu v sutazi uspiet? Maju sancu, i ked mensiu samozrejme ako medialne znamejsi.. Mozu prerazit jedine kvalitnou pesnickou

13:53:59 - otázka od: masa ahoj :) preco nosis dlhe vlasy? ostrihany by si bol krajsi :) Ahoj, je to vec osobneho vkusu, mal som aj uz uplne kratke.. ale kedze stale rastu, tak ich nosim dlhsie (ja som vzdy obdivoval indianov.-))

13:54:48 - otázka od: joseph mayo, prosim ta, kto ti vymyslal toto umelecke meno? to je ako z 90tych rokov. ... ved koncom 90-tych rokov som si ho vymyslel.-) a spaja moje meno Majo a obdiv k Mayom a Mayskej kulture..

13:56:38 - otázka od: andy ktora zena zo slovenskeho soubiznisu sa ti paci? po tej vyzorovej stranke Malo ich poznam osobne a fotky skresluju, takze sa mi tazko vyjadruje k tomuto.. Osobne poznam Misku Cobejovu a ta sa mi stale paci.-)

13:59:04 - otázka od: frko Ahoj Mayo aky mas vztah s metalindou? myslis, ze ti zavidia, ze si sa dostal dalej ako oni? Stale dobry a nemyslim si,ze by sa takto k tomuto stavali.. Ja som sa vzdy uprimne tesil z hitov Metalindy a verim,ze podobne to vnimaju aj oni teraz

14:02:01 - otázka od: zvedava napis troch interpretov ktorych vystupenie ta v eurosongu zaujalo:D Uz som spominal D.Kostovcik, dalej Kristina a Viki Matusovova perfektne odspievala vo stvrtfinale..

14:02:54 - otázka od: katkiel co je podla teba "kvalitna (slovenska) hudba"? R.Muller v produkcii so Sebanom

14:03:28 - otázka od: anonymka POdla mna si vobec nemal postupit nevis spievat mohla postupit radsej barbora sulikova !!!!!! mas nazor!!! to je dobre...

14:04:20 - otázka od: Barbora Fuskova Ahoj svagrik Rosi sa pyta ci si nedas jablkovy kolac? pozdravujeme ta. aj vsetci traja krpci. Ahojte moji, dakujem! dam si, poslite ho na mayo@mayo.sk :-))

14:05:44 - otázka od: eleonora Vážený pááán Varhaník veeeelmi sa mi páááčila Vaša pesnička. Síce bola na mna taká pomalša ale no dooobre ani nei tak ta pesnička ma zaujala ako vy. Biela to je moje a jakééé máte uuužastné vlasy. Máte nejaké deti, alebo rodinu??? ja by som si vás hned osvojila :-) Dakujem, tak ak toto je pomalsia pesnicka, Vy musite mat teda iny Temperament!!.-)) Mam rodinu, deti, som dokonale osvojeny.-))

14:05:58 - otázka od: katkiel kto je pre teba absolutnym hudobnym geniom? MOZART!!!!!!

14:06:29 - otázka od: Zdeno Cau Mayo, na eurovizii si mal pekne babenky, najviac sa mi pacila basacka, ako sa volá, je zadaná, mohol by sim i dat na nu cislo? dakujem Ahoj, mozem Ti dat cislo na jej priatela a mojho kamosa Maťa, ak chces.-))

14:08:01 - otázka od: zdenka ty máááááš fan cluuuub a aký kde??? a môžem ťa niekedy vidieť aj na živo??? chodiš niekde cvičiť spievať, alebo to si taký talent??? užastnýýý??? Keby som sa s tebou chcela stretnuť tak kde kedy ťa môžem uvidieť? Ano, na www.mayo.sk mam adresu a linky na fanklub, na FC mam Mayofanklub, mozes sa pridat, v nedelu mozes prist do STV podporit, vybavim Ti dve miesta na statie a dostanes aj moje tricko.-)

14:09:36 - otázka od: terka vieš aj niečo iné, alebo len spievať vieš???? Kolko máááš deti??? a stíííhaš to aj spievať, aj sa starať o deti aj pracovať no ja ťa obdivujem ak ano ja väčšinou meškááám a to ma štve. Celkom ma ukludnííš ked mi povieš že nie som jediná :-) Hlavne, co sa tyka hudby, hram na klavir a skladam pesnicky..spev ako doplnok k hudbe.-) Mam 3 synov a zatial stiham vsetko tak, ze vacsinou meskam vsade 10-15min.-)

14:11:23 - otázka od: Dasenka ahoj, si sympaticky muz, chcela by som ta pozvat na domace langose, mas rad langose? Ahoj, dakujem za pozvanie, mam ich rad, ale jem ich malokedy. A v rodine mame expertku na langose, takze tym som plne uspokojeny.-)

14:14:46 - otázka od: katkiel Mas v tvorbe niekoho ako hudobny vzor? Samozrejme, ze som mal vzdy nejake vzory, niektore kratsie, niektore zotrvali.. A zotrvali napr. Elton John, Simply Red, R.Williams.. Posledny rok som vsak "posadnuty" Mozartom. Studujem jeho zivotopisy, kupujem vsetku moznu literaturu o nom, zacal som cvicit jeho klavirne sonaty a bavi ma to a budem v nom (Mozartovi) dalej pokracovat.. Fascinuje ma, co pocas tak kratkeho zivota vytvoril!

14:18:13 - otázka od: Terez Je to jemne provokačná otázka, ale čo si myslíš o pesničke-potenciálnom víťazovi- "Horehronie" od Kristiny?:) Kristina, Horehronie a cely tim okolo tohto "projektu" je ukazkovy pripad, ako sa robi sovbiznis naplno. Uz teraz chalanom gratulujem (poznam sa s nimi), teda okrem pana Peteraja.-), ako to cele pripravili. Skladba je typicky hit, ktory si "namota" okamzite takmer vsetkych. Otazka je len, ako dlho takyto hit vydrzi..Ale to nam ukaze cas.

14:20:03 - otázka od: hana Kocurik, povedz mi o com ma byt ten ton, lebo 3 minuty tam nieco splietat ze nechces chytit ton, je tak snad refren alebo co? A ten Eurosong je o hudbe, speve alebo o takych fesacikoch akosi ty? Ahoj, volam sa Mayo a som clovek.. a Ton chcem drzat a nie ze nechcem chytit... ale uz som to cele rozobral pred par minutami.. a viac je o texte napisane aj na mojej stranke www.mayo.sk v zlozke hudba.texty

14:22:10 - otázka od: katkiel Mas iste vela znamych...aki ludia su tvoji skutocne blizki priatelia? Moji skutocni blizki priatelia ma maju radi takeho , aky som, neposudzuju ma, riesia so mnou veci otvorene, mozem sa na nich spolahnut, obratit sa na nich..maju charakter a su ludski!

14:24:17 - otázka od: peter Co noveho v tvojom rodnom meste ? inak,drzime ti palce, ale ved to vies... Ahoj, v mojich Banovciach je vsetko ako za starych cias, vcera som tam bol, navstivil zopar znamych a rad sa tam opat vratim, mam tam velmi vela dobrych kamosov a rodicov!!! a dakujem za tie palce!.-)

14:26:19 - otázka od: eleonora ahooooooooooj Mayo som s teba uplne nadšenáááá. mne sa tááá tvoja peeesnička tááák strašne páááčila to bolo niečo perfektné a jak dobre vizeáááš!! Stretol by si sa niekedy aj osobne s fanynkami??? ak ano kedy a akam mááám prííísť ja ťa musíím vidieť osobne lebo v tej telke som s teba bola hotováááá Ahoj, velmi sa tesim Tvojmu nadseniu!.-) Spatne mi tak vracias energiu, ktoru som ja k vam ludom vyslal.-) Ak tak velmi chces, mozes prist osobne v nedelu do mojho maleho fanklubu a podporit ma priamo na Eurovizii pod podiom, mam este dve vstupenky, napis mi na mayo@mayo.sk a podpis sa eleonora

14:27:35 - otázka od: katkiel co ta zaujima okrem hudby? Asi myslis na hobby a moj volny cas, takze okrem hudby je to sport ( plavanie v lete v prirode, bike, in line, behy a v zime hlavne lyzovanie) a knihy - velmi rad citam po veceroch

14:28:05 - otázka od: Koltnerová Veronika Poznáte Vlada Delinčáka?Je to moj brat a celá rodina vám držíme palce. Poznam a dakujem za podporu a tiez vas vsetkych pozdravujem!!!!

14:29:13 - otázka od: Barbora Fuskova patrame po tom ako sa vola ten pan s tebou na fotke tiez je v bielom ten nizsi tusim hral na klavesy. Brunno Oravec a je to moj velmi dobry kamos, spoluproducent a spoluaranzer mojich skladieb. Velky talent na hudbu ako taku!

14:29:42 - otázka od: gizka aj ja by som chcela nejaké tie lííístky ja by som zobrala aj svoju kamaráátku nevadilo by to??? chcela by som jej to dať ako valentíínky darček vieš dalo by sa? tak uz som slubil 4, viac nemam volnych,ale skusim prezistit..treba mi napisat este..

14:31:25 - otázka od: Tatiana & Brano ahoj, uzasne si spieval, verime, ze postupis dalej. Ako to cele preziva rodinka? Pozdravujeme aj Katku a maleho ;o) Dakujem pekne, dakujem za podporu!!! a cela rodinka to preziva so mnou a podporuje ma, co ma velmi nabija a drzi vo forme...))

14:35:17 - otázka od: mi co pre teba znamena hudba? :) a skade mas taky talent... Dakujem velmi vsetkym "tam hore", ze mozes zit svoj zivot s hudbou a zacinat takmer kazdy den po rannej kave.-) hrou na klavir.. Hudba ma vnutorne oslobodzuje a "naladuje" a vdaka nej som lepsim.. Talent po dedovi a nasledne otcovi, obaja dobre pocujuci a spievajuci.-) A dakujem za to "osvietenie", ked som si ako 7rocny pytal od rodicov klavir..

14:37:20 - otázka od: dana ahoj mayko chcem sa spýýýýtať ako ty chodíííš aj niekam sa akože učiť spievať alebo tak vieš aj ja by som raz chcela byť speváááčka a ako moja mamina mi síce hovorí že ja sa nemusím učiť spievať že akože ja to viem ale predsa vieš ty si sa mi fakt páčil a aj by som chela taká raz byť tak máš aj nejakého úúúča ale neee? Ahoj, dakujem za tuto otazku, pretoze touto odpovedou sa mozem aj tymto sposobom podakovat vynikajucemu hlasovemu pedagogovi Jarovi Zigovi, ku ktoremu v poslednom obdobi chodievam takmer kazdy den po cenne rady, vzajomne konzultujeme, co sa da este zlepsovat na mojom prejave v Tóne a ktory ma takmer denne driluje svojimi svojraznymi hlasovymi cviceniami.-))

14:41:04 - otázka od: Gabo videl som vas v jantare vcera vecer, co ste robili v tychto nasich koncinach? mja kamaratka by chcela tvoj podpis, kedy vas zase mozme vidiet u nas a nevadilo by vam keby sme sa s vami chceli aj odfotit? Bol som tam s mojim kamaratom za prave spominanym Jarom Zigom a dohodli sme, ze oddnes bude k nemu chodit na spev aj jeho dcera (toho mojho kamosa.-)

14:42:04 - otázka od: Viki Ahoj Mayko,pekne si to tam rozprúdil a verím že aj teraz v nedeľu budeš vo svojom živle.Je text k piesni Tón niekde k prečítaniu? ahoj, dakujem a verim aj ja, ze nedela bude opat super a uzijem si to tam tak, ako naposledy.-) Cely text Tónu je na www.mayo.sk v zlozke hudba-texty

14:49:38 - otázka od: katkiel Som rada, ze mas taku uzasnu podporu, ludia uz "citia"a inklinuju k veciam, ktore su skutocne "skutocne"(o: co je pre teba "naozajstnost"v zivote? Aj ja som rad, ze si ludia v poslednych mesiacoch zacinaju uvedomovat a citit to prave a Skutocne a to, co je naozaj najpodstatnejsie pre Zivot.. Niektori to este uplne neprijali a vychadzaju len z ciastocnych informacii a tak len vytvaraju "davovu" mienku a mozno obavy, ze v r.2012 bude "koniec Sveta". Ja som presvedceny, ze r.2012 (koniec Mayskeho kalendara) bude Novy zaciatok novej ery, kde budu prioritne tie skutocne hodnoty. Naozajstnost v zivote je to najjednoduchsie, co v zivote zazivame - to je to, ze zijeme, dychame, vnimame seba sameho nielen v kontexte planety,ale celeho vesmiru...Ak sa vsak zacneme nad tym zamyslat, zistime, ze je to zaroven nad ramec nasho myslenia.. a preto proste žime kazdym momentom!!!

14:51:37 - otázka od: Maťo zaujimalo by ma ci singel Tón bude na nejakom najblyžsom albume alebo to je cisto skladba pripravena iba pre súťaž Singel Tón vysiel nedavno ako samostatny singel a bude pravdepodobne aj pilotnym singlom k albumu (druhemu v poradi), ktory je uz pripravovany (dokoncuju sa uz len nejake texty a v lete sa bude nahravat)

14:52:28 - otázka od: katkiel spomenul si indianov... veris na, dnes take popularne spojenie, "koniec sveta"? NIe, uz som to prave pred chvilou dost obsiahlo vysvetlil, ako ja toto slovne spojenie vnimam...na mna posobi dost demagogicky a ucelovo..

14:53:45 - otázka od: jakub pocul som ze spolupracujes s ucitelom Mira Smajdu, naozaj je taky diktator ako sa pisalo v magazine? a je taky ku vsetkym alebo k vam ako s popularnym sa sprava inak? Ano, spolupracujem, uz som tiez o tom pisal... Jaro Zigo je podla mojho nazoru jeden skvely pedagog, ktory nepracuje podla nejakych presbych schem,ale vzdy sa prisposobi danemu momentu, "naladeniu" a podla toho vyucuje... ja tomu hovorim, ze je "napojeny".-)

14:54:24 - otázka od: dana aháááááááá tak dakujem pekne za odpoved a ja si ho teda najdem nevieš kolko sa platííí,lebo ja mám len vreckové vieš a chcela by som sa to naučiť a by som ťa aj chcela osobne asi stretnuť ako dufam že sa nehneváš hej? ak ano tak ako sorry kludne si ho najdi na FB - Jaro Zigo

14:56:08 - otázka od: emma ahoj,mas rad zvierata a mas nejake aj doma ake Mam velmi rad zvierata..su to zive tvory a maju rovnako dusu ako ludia.. Vzdy som snival mat psa,ale nikdy som nebyval v dome a ani este nebyvam, takze sa mi tento sen este nesplnil ( a pes podla mna patri k domu) ale este tu nejakych par rokov budem a stihnem hadam aj toto.-)

14:56:34 - otázka od: eleonora ty chodíš niekam do jantáru??? kedy a kde tam zase budeš ja ťa musím vidieť Nechodim

14:58:21 - otázka od: Jano Caves, drzim palce v nedelu popri silnej konkurencii, co si myslis o Kristine ako takej, ma sancu sa stat hviezdou, poznas ju osobnejsie ? Ahoj, dakujem za podporu! O Kristine a celom projekte som pisal uz, takze tam mas moj nazor a nepoznam ju osobne, raz sme sa spolu rozpravali, posobi velmi prijemne, jemne zensky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu