Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Palko bol online: Upozornil na marxizmus v USA

Vladimír Palko
Vladimír Palko

BRATISLAVA – Alebo bude Európa kresťanská, alebo nebude, vyhlasuje jednotka na eurokandidátke koalície KDS - OKS Vladimír Palko. Podľa exministra vnútra, známeho euroskeptika, by mal Brusel uprednostniť prorodinnú politiku pred prisťahovaleckou. Tiež tvrdí, že Európu netreba zošnurovať do korzetu Lisabonskou zmluvou. V tomto korzete by podľa neho mohla omdlieť.

Rozhovor

09:38:22 - otázka od: Dr-Vyliz Aj vam ide ako kazdemu o tych 7500 € mesacne ?? kto by ich nechcel ze ano ? Tých 7500 eur by mi samozrejme neprekážalo. Keby mi však šlo v prvom rade o ne, nezakladal by som KDS, ale zostal by som v KDH.

09:43:54 - otázka od: POOLPUB Zdravim vas srdecne vazeny pan Palko aky mate nazor na sucacnu policiu ktora je na Slovensku ?? tak ja podam tr oznamenie ... ale pachatel ma znamosti na policii co s tym? no v mojom pripade dany pachatel sa mi vysmial do oci aj policia!!! pachatel neznamy :-)) zeby ako stale obalky , teda uplatky? takto vysetruje policia v meste Levice je tam bordel !!! ked dostanu pripad kde je pachatel ich kamarat este z obete urobia blbca... a dobre si ho dotahuju... ale darmo aj podate staznost to vam v tom to state nepomoze !!! Aj ja Vám želám dobrý deň. Polícia nie je zložená z horších ľudí ako je priemer národa. Ak sa zhoršuje správanie polície, znamená to len toľko, že i celá spoločnosť je na tom horšie. Na jednej strane som si vedomý, že ak policajt chce robiť poctivo, tak je to jedno z najťažších povolaní. Na strane druhej, sa mi zdá, že správanie voči občanom sa zhoršuje. Je to aj tým, že tam panuje dezilúzia. Za môjho ministrovania neexistovalo, aby niekto v polícii robil kariéru pre politické známosti. Po zmene vlády politici sa netajili s tým, že o mnohých najvyšších postoch v polícii sa rozhoduje politickými dohodami strán. Tým vysielajú politici smerom dole signál, že poctivosť a odbornosť nerozhoduje. Tak sa opäť šíri cynizmus.

09:47:14 - otázka od: Tekovske-Luzany Ake ma vyhody euro poslanec? co vsetko ma zadarmo ? pokial viem plat je vyse 7500 eur mesacne ! kazdy nas odrazu pozna kazdy sa na nas usmieva ze anm chcu pomoct ... aj vy ste taky ? alebo skutocne uz chcete tomuto ubohemu opiciemu narodu pomoct ? ved ludia na SK su podla mojho nazoru velmi hlupi ale nie kazdy tak okolo 45 % je to vidiet podla tejto vlady :-)) a zvyskok ludi len doma hubuje ale do ulic nejdu... lebo bud su zazobani dobre nakradli alebo su primitivni a je im to jedno keby aj chleba by stal uz 3 € a drzali by papule!! len by si zasomrali :-)) Priznám sa, že ani neviem aké výhody má. Viem, že plat je o niečo lepší ako plat poslanca v slovenskom parlamente. Čo sa týka mňa osobne, nie som v politike prvý rok, ani druhý či tretí, v tejto chvíli, týždeň pred voľbami, to už nechávam na voliča a jeho pamäť. Niečo o správaní politikov v ich minulosti ľudia predsa len vedia. Spolieham sa na to.

09:48:15 - otázka od: ficoop Dobry den budem vas volit! verim vam Super. Veľmi Vám ďakujem a skúste ešte presvedčiť nejakého suseda. To už samozrejme hovorím s úsmevom.

09:50:49 - otázka od: eexgiggs12 dobry den som velmi nespokojny mam 65r som v ustave lebo nemam nohy a som postihnuty, a nie je my dana az taka starostlivost lebo som invalidny dochodca budu aj dochodky vysie? Áno, dôchodky budú vyššie. Všetky strany v slovenskom parlamente sa vždy zhodnú v podpore návrhov na zvýšenie dôchodkov. Pravdou však je, že keď sme boli vo vláde my, dôchodky rástli rovnako rýchlo ako platy. Dnes dôchodky rastú pomalšie ako platy. A to je chyba.

09:52:23 - otázka od: Martin Dobrý deň. Dokedy ešte budete na Vašu arogantnú politiku zneužívať Kristovo meno v názve Vašich "kresťanských" strán? Názov politickej strany, ktorej som predsedom, je Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS). A to, že som kresťan, nemienim tajiť, i keď mi to odporúčate.

09:55:52 - otázka od: Marian Pán Palko som presvedčený , že ste na Slovensku v ustavných funkciach narobili svojou aroganciou a neodbornosťou škody až , až. Zaujímavé boli Vaše "tendre", vystupovanie nedochôčata hovorcu, zmyznutie korunných dôkazov voči vašmu krajskému šefovi, podivné nákupy tinežera z Partizánskeho - proste flagrantné porušovanie predepisov . Prečo chcete škodiť Slovensku aj v Bruseli a odkila beriete opovažlivosť si vôbec myslieť, že máte nejaký mandát, ked teraz zaberáte niekomu kvalitnejšiemu plac v parlamente Myslím si, že ste nedostatočne informovaný. V prípade Bielika žiadne dôkazy nezmizli, napokon veď bol odsúdený. Môj hovorca za štyri roky neurobil ani jednu chybu. To, že vy ho nemáte radi, predsa nemôžem vyčítať jemu. Závažná kriminalita klesala, bezpečnosť na cestách rástla, mafiáni, ktorých sme chytili dnes dostávajú na súdoch doživotie, korupciu sme stíhali ako nikdy predtým ani potom. A myslím si, že ľudia si to pamätajú.

09:56:27 - otázka od: vlado ahoj Vladko? ako casto chodievas na svatu omsu? Podľa Desatora.

10:00:51 - otázka od: peter zdravim vas .chcel by som sa vas spytat aky mate nazor na dnesny postup policie kde mnohi soferi sa stazuju na sikanovanie policiu ked silou mocou chcu alebo musia rozdavat pokuty aj za priestupky ktore by sa dali riesit dohovorom.ci sa daju takto vychovavat vodici?.mnohi policajti sa stazuju ze musia rozdat tolko a tolko pokut v takej sume aby splnili rozkaz nadriadeneho ktory to ma od vyssie nadriadeneho.azda nieje mozne prejst sto km a dvakrat vas zastavia.zijem v cudzine ale preto sa pytam ci niesu ine sposoby nato aby sa nase cesty stali bezpecnejsimi.za posledne mesiace sa ukazuje ze sa nic nezmenilo ohladom poctu nehod.dakujem Ministerstvo vnútra nasadilo po príchode Roberta Kaliňáka mierny kurz a vzápätí sa úmrtnosť na cestách zvýšila. Preto asi po roku opäť pritvrdili. V tom by som ani nevidel problém. Problém je v tom, že často sa jedná o prítomnosť polície na cestách, ktorá je formálna. Kontroly sa nerobia skutočne na nebezpečných úsekoch. Aj keď som bol ja ministrom, mal som dosť roboty ustrážiť, aby to neboli formálne kontroly. V tomto sa polícia musí stále zdokonaľovať.

10:02:30 - otázka od: Palo Dobry den, ako sa pozerate na to, ze KDS sa v prieskume preferencii vobec nezobrazuje? Pre mna ako buduceho volica Vasej strany je to dost deprimujuce:-) Prieskumami sa netrápim. V prieskumoch KDS nie je zaraďovaná ako jedna z možností pre respondenta. O týždeň sa urobí prieskum na vzorke 4 miliónov voličov.

10:03:21 - otázka od: soki uz ste sa niekedy stretol s mimozemskou civilizaciou? Pred vstupom do politiky určite nie. Po vstupe do politiky som si nie celkom istý.

10:06:16 - otázka od: soki Aky mate nazor na prezidenta USA? Moskovská Pravda (pre neskôr narodených: jedná sa o bývalý denník KSSZ) napísala pred pár dňami, že marxizmus sa presadzuje v USA rýchlosťou, ktorá vyráža dych. Obama je najľavicovejší prezident v histórii USA. Či už je to v otázke potratov, alebo zásahov štátu do ekonomiky.

10:07:37 - otázka od: Matko "Alebo bude Európa kresťanská, alebo nebude" zabudli ste na tretiu moznost - bude moslimska. Co vy nato? Nezabudol som, ide o to, že už to potom nebude Európa, akú sme poznali a mali radi.

10:15:21 - otázka od: Matko Hlavnym dovodom pristahovalectva je zly demograficky vyvoj. Vy navrhujete prorodinnu politiku. Cisto teoreticky ak takato moznost zlyha co uprednostnite pristahovalectvo alebo posunutie dochodkov na 75. rokov pripadne uplne zrusenie? Prisťahovalectvo, ktoré EÚ priam organizuje, nie je riešením. Jednak mení charakter našej kultúry, čo si ľudia neželajú, jednak nefunguje ani ako ekonomické riešenie. Najťažšie zamestnávateľní ľudia na Západe sú podľa niektorých prieskumov potomkovia migrantov, ktorí prišli pred 30-40 rokmi. Musíme urobiť jednu zásadnú vec, prestať sa tváriť, že bude dobre aj keď nebudú deti. Dnes sa takto tvári aj Fico s Tomanovou, aj Dzurinda s Miklošom. Prví hovoria: Bude dobre, len vystúpte z druhého piliera. Druhí hovoria: Bude dobre, len ostaňte v druhom pilieri. KDS hovorí, ak budú deti, bude lepšie. Nebudú deti, bude horšie. KDS presadzuje zavedenie rodičovského piliera. Znamená to, že časť dôchodku dôchodcu má pochádzať priamo z odvodov jeho pracujúcich detí. O konkrétnych percentách sa môžeme baviť.

10:16:40 - otázka od: T.O aky je vas nazor na policiu ?? moj nazor naj mafia na SR teda odpad a to vdaka šašovi ktory ju riadi a potom si policajti robia co chcu !!! toto za vas nebolo !!! Ďakujem za uznanie. Snažil som sa a myslím si, že ľudia to oceňovali. Súčasný minister žije zrejme inými problémami.

10:17:44 - otázka od: TYSONKO Co myslite: Je Vladimír Palko správny chlap?? Ano = 2 body. Nie = 2 roky. Narážate na ten prieskum. Bola to asi jedna otázka zo sto. Tá otázka bola trápna a ja som ju tam naozaj nedával.

10:23:37 - otázka od: stano doby den, povazoval som vas dlho za jedneho z tych rozumnejsich politikov az do momentu kedy ste prisli z navrhom aby mali rodicia pravo volit za svoje neplnolete deti !!! mohli by ste mi to vysvetlit? aky by to podla vas malo mat efekt, komu by to prospelo?? jedine tak ciganom na v osadach co maju po 15 deti.. pocitajme-- ked maju teraz po 3 eura za hlas, tak teraz by im pribudlo dalsich 45 eur za hlasy za svoje neplnolete deti.. proste parada :-)) Možno budete prekvapený, v Nemecku takýto návrh podporuje bývalý prezident Roman Herzog, nedávny predseda parlamentu Thierse, známy ústavný právnik Paul Kirchof a desiatky poslancov parlamentu. Tá myšlienka vychádza z toho, že čím viacej sa prehlbuje demografická kríza, tým menší podiel medzi voličmi majú rodiny s deťmi. Stúpa podiel dôchodcov, singles, bezdetných párov. Potom sa politici, aby boli zvolení, stále viac orientujú na potreby tých druhých, nie rodín s deťmi. Tým sa opäť druhotne znižuje pôrodnosť a vzniká akýsi začarovaný kruh. Zámer jednoducho sleduje zvýšiť prestíž rodín s deťmi. V Nemecku sa nad takým návrhom už nikto neusmieva. My sme si ešte neuvedomili, čo za megaproblém naša nízka pôrodnosť znamená.

10:24:50 - otázka od: Huhnavec kedy sa chystate vratit peniazky do statnej kasy ktore ste narcisticky pouzili na osobny prieskum co sa tyka Vasej osoby??? Dakujem za opdoved. Myslím si, že už som sa vyjadril. Nafukuje sa to do nemoty, pritom je to vec, kde štátu nevznikla žiadna škoda a ja som tam tú otázku nedával.

10:25:48 - otázka od: ja Nemám otázku, ale fandím Vám a držím palce aby sa Vám podarilo splniť svoj sen. Ďakujem. Náš sen je hrdé Slovensko, ktoré ešte celkom nezabudlo na vieru otcov.

10:26:42 - otázka od: Peter Áč Bol som volič KDH, v budúcich voľbách budem voliť KDS. Váš úprimný odhad, myslíte, že sa KDS dostane do parlamentu? O týždeň sa očakáva veľmi nízka účasť voličov. Každý hlas rozhoduje. Výsledky môžu byť prekvapujúce.

10:27:56 - otázka od: Misionar Dobry den pan Palko. V prieskume ktory ste si dali vypracovat na nase trovy sme sa dozvedeli ze pan Palko je spravny chlap. Nemyslite si ze ako spravny chlap by ste sa mali zamysliet nad sebou a prestat sa prizivovat v politike a ist konecne nieco uzitocne a rozumne robit?? Táto otázka sa tu objavuje tretíkrát. To, že sa v podstate neobjavuje žiadna iná výhrada, začínam pomaly cítiť ako satisfakciu.

10:28:18 - otázka od: Juraj Prajem vela uspechov. Podporujem Vas. Ďakujem, nápodobne.

10:35:20 - otázka od: Martin Mne osobne pride EP ako Kocurkovo, ked sa do neho hlasia ludia ako pan Stastny, pornoherecka, ludia medialne znami. Nemali by tam byt predsa len politici, ktori vedia co robia? A nie ludia, ktori su len medialne znami? Preto asi volit nepojdem, lebo mam pocit, ze je to cele jedna velka fraska. Politika je často veľká fraška a niekedy je to aj veľká dráma. Nie je dobré prestať sa úplne zaujímať o politiku. Na druhej strane, netreba mať od nej ani priveľké očakávania. V EP bude treba povedať niektoré veci, napríklad to, akými arogantnými sa stali európski socialisti a ľudovci, ktorí si osobujú právo rozhodovať o tom, kto je dobrý a kto je zlý Európan. Pripomína mi to Slotu, Fica a Mečiara, ktorí chcú rozhodovať kto je dobrý Slovák a kto nie. V EÚ stačí, keď poviete, že Brusel by nemusel hovoriť do všetkého, a už ste euroskeptik, či dokonca anti-Európan. Pre nás je zásadná vec toto: musíme si sami rozhodovať o daniach a o citlivých otázkach kultúrno-etických, ako je ochrana života a rodiny. Radšej si rozhodujme o daniach než by mali byť slovenskí politici korumpovaní eurofondmi. A manželstvá medzi dvoma chlapmi nech nám tiež nikto z Bruselu neordinuje. Do EÚ sme šli kvôli voľnému cestovaniu, štúdiu, práci, nie kvôli extrémnym názorom na rodinu.

10:37:08 - otázka od: Hyperblb Dobry den pan Palko. Spolahnite sa ja aj moja viaclenna rodina vam da urcite vo volbach sovje hlasy, len vam a nikomu inemu, ste naozaj sporavny chlap ako sa patri, slusny a bezuhonny clovek a takych je dnes malo. Preto budeme radi ak sa na nas budete usmievat z Bruselu a drzat ochranne krildla nad slovenskom. Dakujeme vam. Veľmi pekne ďakujem.

10:41:28 - otázka od: Durio Dobrý deň Keď vzniklo KDS, celkom som sa potešil. Teraz však musím uznať, že mám z Vás zmiešané pocity, hlavne z vašej kandidatúri na europoslanca. Chcete viesť stranu na Slovensku, alebo posobit v Bruseli. Nie je to od Vás trochu nezodpovedné?? Prečo je Mikloško až na piatom mieste?? Je to veľmi jednoduché. Sú to naše prvé voľby a musíme ísť do nich v silnej zostave. Od úspechu týchto volieb sa potom odvíjajú aj výsledky ďalších volieb. Preto sme tam všetci. Mikloško je na piatom mieste preto, lebo pôvodne kvôli prezidentským voľbám sme nerátali s tým, že bude kandidovať aj on. O kandidatúru na treťom mieste sme už medzitým požiadali nášho člena Alojza Rakúsa, exministra zdravotníctva. Keďže nakoniec sa kandidátky podávali až po prvom kole prezidentských volieb, požiadal som Františka, aby kandidoval aj on. Druhé a štvrté miesto podľa koaličnej dohody patrí našim partnerom z OKS.

10:43:20 - otázka od: tecko preco mam volit VAS? boli ste vo vlade, nabalili ste sa nic ste nespravili aspon to nie je vidno, ked pridu volby& pridete nam zakyvat, a mate nas nebudem vulgarny, lebo je to pod moju uroven, som veriaci, ale nemyslim si, ze zastavate krwestanske hodnoty, keby ste ako tvrdite rozdate, co ste nakradli a nasledujete KRISTA? ale vy viete o tom len kazat Nenabalil som sa a všeličo dobrého som urobil. Ak si potrebujete takto uľaviť, prosím, ale sú aj lepšie spôsoby.

10:45:35 - otázka od: Michal kosice Pan palko som s vami myslim ze ste jeden z tych slusnejsich aj ked vela ich v tej nasej politike nie je. Otazka: To prosim budu ludia znovu ist do ulic s klucikami aby sa: -ODSUHLASILO PREUKAZOVANIE MAJETKU -iMUNITA IBA NA VYROKY PRECO, PREEEEEEEEECO TO NEJDE?????? Tieto veci nás trápia spolu, ale zatiaľ nie sme väčšina. Máme pripravený ústavný zákon o preukazovaní pôvodu majetku. Koalícia nám ho ani len nezaradila do programu. Nevylučujem, že na jeseň ho predložíme opäť.

10:48:58 - otázka od: peter Dobry den, v pripade, ze bude KDS zvolena do NR SR vo volbach 2010, s kym ste ochotni ist do koalicie. Ktore rezorty povazujete za klucove z pohladu konzervativnej [politiky KDS? Dakujem za odpoved. Mečiar tam už nebude. Ak bude Fico príliš silný, tak s ním nie. Chcem byť vo vláde, ktorá bude viac vpravo. Zaoberať sa konkrétnymi kombináciami zatiaľ nemá zmysel. Najdôležitejšie sú vždy rezorty vnútra, financií a zahraničných vecí.

10:54:04 - otázka od: LA Čo považujete za nevyhnutné urobiť v slovensko maďarských vzťahoch? Mienite upozorniť Európu a svet na (NE)právny stav národnostnej slovenskej menšiny v Maďarsku a čo by ste pre nich vedeli urobiť? Napätie medzi Slovenskom a Maďarskom je a bude politickou konštantou budúcich desaťročí. Bude sa hrať o to, aký pohľad na to má zahraničie. Nemusí sa nám to páčiť, ale je to tak. Z tohto pohľadu Slota je škodca, ktorý pomáha Maďarsku. Čo treba robiť? Tichú, pokojnú, vytrvalú, dlhoročnú propagandu v zahraničí o tom, čo všetko robíme pre komfort Maďarov žijúcich na Slovensku a o tom, ako sa radikalizuje politika v Maďarsku (viď. Maďarské gardy). Jednoducho v očiach Západu my musíme byť tí dobrí. Zatiaľ sa nám to nedarí. Gašparovič na to nemá, Fico so Slotom za chrbtom takisto nie.

10:58:45 - otázka od: Miranda Sarkozyiova Dobri den pan Palko co budzete robic pre Romov? Na rómsku otázku som sa nijako nešpecializoval. Keď som bol minister, snažil som sa, aby sa niektorí Rómovia uchytili v polícii. Dohodnime sa takto: ja popremýšľam, čo môžem urobiť pre vás, a Rómovia nech premýšľajú tiež, čo môžu urobiť pre seba a pre Slovensko. Myslím to bez irónie. Je to naša spoločná úloha. V rómskej otázke žiadna sľubotechna nefunguje.

11:01:06 - otázka od: Palo Nové Zámky Kedy dôjde konečne k odštátneniu cirkvi. Otázka je, čo sa pod tým myslí. Myslím si, že priame financovanie, ako je to teraz, sa už prežilo. Cirkev sama si to uvedomuje a hľadá iný model. Štát však vždy bude prispievať na cirkevné školstvo a opravu rôznych sakrálnych pamiatok.

11:07:09 - otázka od: andrej Dobry den. Vy ste za proti alebo za specialny sub? nemate pocit ze to opozicia prehana, ked hovori ze sudcovia ustavneho sudu su "podchyteny" koaliciou? a nemate pocit ze cca 5000eur na sudcu specialneho sudu mesacne, ked odratane sofera, auto a dalsie s tym spojene naklady je prilis vela? zenamena to ze sotante sudy su skorumpovane? je normalne ked odsudia mestkeho policajta za 500SK uplatok na 3 roky nepodmienecne? a gynekologa za ulpatok 2000 na 4roky nepodmienecne? Aku ma potom hodnotu zivot, ked za tresny cin vrazdy, hrozi pachatelovi 5-12 rokov? suhlasite s tym, ze lipsic by mal ist na liecenie? a co hovorite na vyjadrenie americanov, ze s.s. bol vyminocny v boji proti korupcii? mali by sme sa toho drzat a vytvorit guantanamo? Dakujem Som za zachovanie Špeciálneho súdu. Keď máte 20 sudcov, tak sú pod veľkou kontrolou verejnosti a médií, a to je dobré. To je prípad Špeciálneho súdu. Tí sudcovia to cítia. Keď máte stovky sudcov po krajoch a okresoch, tak títo nie sú pod spoločenskou kontrolou. Ako minister som zriaďoval osobitné útvary ako Úrad pre boj s korupciou a Úrad pre boj s organizovanou kriminalitou. A kolega Lipšic zase prepravil legislatívu pre Špeciálnu prokuratúru a Špeciálny súd. Tak vznikla jednotná línia – polícia, prokuratúra, súdy pre boj s najzávažnejšou kriminalitou. Sledujem, ako Špeciálny súd rýchlo rieši korupčné kauzy, pričom okresné a krajské súdy postupujú pomalšie.

11:13:19 - otázka od: Jano z Velkeho Lapáša Ako vy vidite dvojicky ... myslite si ze oficialne vysetrovanie je pravda?? A co hovorite na novy a nevysvetleny oficialny objav stop vojenkej c´vybusniny v prachu z dvojiciek, o ktorom schvalne media neinformuju. Mám pocit, že tie dve lietadlá, čo vrazili do dvojičiek, sme predsa len videli. Ja konšpiratívnym teóriám príliš neverím. Som rád, že za 8 rokov sa nič podobné nezopakovalo. Aj keď Madrid 2004 a Londýn 2005 boli tiež dosť hrozné. Ďakujem všetkým čitateľom zoznamu za príjemné pozhováranie sa. Pokiaľ to bude mať priaznivý dopad na rozhodovanie vo voľbách o týždeň, vopred ďakujem. Vzhľadom na nedostatok čase som však, žiaľ, nestihol odpovedať na všetky vaše otázky, za čo sa ospravedlňujem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu