Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Exminister Ludovít Kaník bol online

Ľudovít Kaník Zobraziť galériu (8)
Ľudovít Kaník

Exminister Ludovít Kaník (42) - Od roku 2002 - okt. 2005 - bol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Tiež bol predsedom DS, ktorú doviedol k zlúčeniu s SDKU. Po odchode z FNM pôsobil v súkromnej sfére ako manažér. Je autor dôchodkovej reformy, zákonníka práce a reformy sociálneho systému.

Na 48 hodín si vyskúšal aj život bezdomovca. Minulý rok sa zúčastnil aj jojkárskej reality šou Celebrity camp. Momentálne sa venuje investíciám v nehnuteľnostiach a je konzultantom jednej z najväčších realitných kancelárií v SR. V Banskej Bystrici budoval lyžiarske centrum.

Rozhovor

10:29:00 - otázka od: saso Dobry den, co je vasim zivotnym cielom? Urobit co najviac dobrych veci a zanechat tu po sebe nieco, co za to stoji.

10:30:11 - otázka od: eva Dobrý deň, na čo ste v živote najviac hrdý? Asi na dochodkovu reformu v oblasti pracovnej a v sukromnej samozrejme na svoje tri deti. A som rad, ze praca, ktoru sme urobili v minulom obdobi prinasa Slovensku prosperitu a celkom dynamicky rastie zivotna uroven.

10:30:53 - otázka od: Krystof Opat by som rád polozil zásadnú otázku? Trenírky alebo slipy? na ktorej strane barikády stojíte? Stale na tej istej. Som pravicovo orientovany v politickej oblasti, verim v liberalny trh a slobodu jednotlivca a inak som celkom normalyn.

10:34:48 - otázka od: michal dobry den. neda sa nieco spravit proti destrukcii podla mna velmi dobrej a perspektivnej dochodkovej reformy touto vladou? pretoze ked pocuvam vyroky pani Tomanovej je mi az do placu coho je schopna terajsia vlada len preto aby si ziskala pooularitu, vlastne je mi zle z celej ich socialnej politiky! ma vobec niekto sancu nieco na tom zmenit? dakujem drzim palce v podnikani! Michal Najlepsou obranou su samotni ucastnici noveho systemu uz pri jeho tvorbe som vedel, ze je velmi dolezite, aby do neho dobrovolne vstupilo co najviac ludi, pretoze oni sami si uz nikdy nedaju vziat svoje vlastne peniaze, ktore vstupom do druheho dochodkoveho piliera ziskavali a kazdy mesiac ziskavaju. Vedel som, ze pridu politicke tlaky, sucasny premier Fico bojoval proti dochodkovej reforme od jej pociatku a zatrajal sa jej zrusenim odjakziva. Ukazalo sa, ze spokojnost ludi s tymto novym systemom a ich pocet a pripadna negativna reakcia na kazdy destruktivny zasah odradila aj tak lavicovo orientovanych politikov, ako je p. Fico a p. Tomanova od vaznejsich zasahov do tohto systemu. To, ze pol roka bolo mozne vystupit z tohto systemu a ze vystupilo iba par desiatok tisic ludi, bolo najlepsim testom spokojnosti viac nez 1,5 mil. ucastnikov noveho dochodkoveho systemu.

10:36:55 - otázka od: Marian Ako dlho myslite ze vydrzi vlada "socialistov" na Slovensku ? Zial bohu zatial sa nezda, ze by sa mala rychlo skoncit. To dokedy bude trvat vyrazne ovplyvnuje aj nasa opozicia, tzn. my sami a tam zial mam dost kriticky postoj k tomu, ako sa SDKU - DS dari ucinne napadat a kritizovat sucasny sposob vladnutia. Chybaju nam nove a odvazne temy, mali by sme sa viac venovat tomu, v com sme boli vzdy silni a to je znizovanie dani, odvodov a dalsie veci, ktore zlepsia podnikatelske prostredie na Slovesnku a tym padom este viac zrychlia rast ekonomiky a tym aj zivotnej urovne.

10:37:27 - otázka od: Barco Pan Kanik, keby ste si mali vybrat, SPARTAK ci SLOVAN? Ja som uz od detstva bol Slovanista a tym uz asi aj zostanem.

10:38:53 - otázka od: laco ako sa možete ešte ukazovať na verejnosti oklamali ste všetci ale všetci slovenskych ludi aj s vašimi reformami? Rekordny rast HDP, platov a kupnej sily obyvatelstva za posledne roky sa mi nezda oklamanim verejnosti reformami. Samozrejme, ze vzdy budu exitovat aj take nazory, ake mate Vy a mate na neho plne pravo. Realita vsak je, ze Slovensko vdaka reformam konecne dobieha vyspele zapadoeuropske staty, aj ked ta cesta bude este dlha.

10:40:17 - otázka od: Zuzka Musím sa priznať, že ste mi symapatický a prajem vám veľa úspechov. Takže rada by som sa spýtala ako sa Vám pracovne darí, a kam plánujete ísť na dovolenku? Dakujem. Dari sa mi dobre a neviem kam pojdem na dovolenku, ja to vzdy riesim na poslednu chvilu, ale mam uz za sebou taky tyzdnovy surfisticky vylet v Taliansku, takze ked niekde pojdem, urcite budem hladat lokalitu, kde sa niekde dobre surfuje a kituje.

10:42:37 - otázka od: alex dobrý deň. Kedy bude materská dovolenka aspoň min 7 000 sk ? nikdy sa o tom neuvažovalo? slovensko nebude mať vyššiu populáciu, ak sa tak nestane. dakujem Neviem, kedy bude 7 tis., treba sa spytat p. Tomanovej, napriek tomu si myslim, ze rast populacie a vacsi pocet deti v rodinach sa neda kupit socialnymi davkami alebo prispevkami, urcite velmi pomozu kazdej mladej rodine a kazdemu, kto to potrebuje to prajem, ale na to, aby sa rodilo viac deti by sme mali zmenit aj zauzivane nazory a naladu v spolocnosti, kolko deti je mat "normalne". Dnes vacsina ludi povie, ze dve. V reali je to potom casto iba jedno a dobre by bolo ak by sa za normalne povazovalo tri, styri deti, keby sme vedeli podporit velke rodiny.

10:44:03 - otázka od: monika dobry den pan kanik, robili ste svoju pracu velmi dobre, skoda ze to teraz niekto kazi. drzim palce v dalsom vasom usili o zlepsenie postavenia slovenska a prajem pekny den. monika Dakujem, ale este zostalo kopec prace. Takze dufam, ze sa vysledky opozicie, najma SDKU - DS coskoro zlepsia, aby sme mohli Slovensko posunut este dalej k lepsiemu.

10:45:57 - otázka od: Martin Zdravim pan Kanik, planujete v buducnosti navrat do politiky? Dakujem. Ja som stale v politike, aj ked teraz nie v najvyssich organoch SDKU - DS a ani v poslanickom zbore, som krajskym podpredsedom v Banskobystrickom kraji a to, ci sa vratim do rozhodujucejsich pozicii v strane zavisi od ludi, clenov, volicov a toho, ci bude potrebne vyuzit to, co mozem politike este poskytnut.

10:47:08 - otázka od: andreas jusko Dobrý deň pán Kaník! nemám žiadnu otázku,len prajem veľa úspechov v osobnom a pracovnom živote,kašľať na post ministra,aspon máte menej starostí..držte sa,ste super Dakujem. Starosti su vzdy a tak to aj ma byt, ved problemy su na to, aby sme ich riesili a prekonavali, takze prajem vsetko dobre aj Vam.

10:48:38 - otázka od: laura komu zneprijemnujete teraz zivot,kedze uz nie ste vo vlade? Rozmyslam co na to odpovedat. Myslim, ze som uz spominal, ze v pracovnej oblasti som najviac hrdy na dochodkovu reformu a nezda sa mi, ze by tych 1,5 mil. ludi, co do nej vstupili mali pocit, ze som im zneprijemnil zivot. Ale ked si to myslite, je to Vas nazor.

10:51:45 - otázka od: Ivan Dobry den, v akom stave je lyziarske stredisko ktore ste budovali? Bude buduci rok konecne otvorene? Uz je vlastne postavene, stoji lanovka, zasnezovanie, pripravena zjazdovka. Je treba uz len strasne malo a som presvedceny, ze v zime sa v Banskej Stiavnici bude dobre lyzovat. Spory so spolocnikmi zial bohu skomplikovali rozbeh tohto strediska a prinutili ma predat im nas podiel. Pre Stiavnicu je to vsak velmi vyznamna investicia a verim, ze pomoze rozvoju celemu regionu. Velmi dlho sme o tomto projekte snivali a som rad, ze sa nam ho podarilo zrealizovat.

10:55:00 - otázka od: LUCI pekny den ako sa vam pacilo v celebrity campe a co tam bolo najneprijemnejsie az otrasne ?DAKUJEM A VSETKO DOBRE VAM PRAJEM Zit 5 tyzdnov bez akejkolvek vymozenosti civilizacie, spavat pod holym nebom a kazdy den prezivat nove dobrodruzstva bola urcite velmi zaujimava a neopakovatelna skusenost. To je to, co sa mi pacilo. Nepacilo sa mi to, ako k celemu projektu pristupovala dramaturgia, ktora sa snazila predstavit ludi, ktori tam boli, ako skupinu hasterivych a vzajomne sa nenavidiacich ludi, co bolo velmi daleko od reality. Samozrejme vyskytli sa konflikty, sem-tam, co je uplne normalne. Boli vsak len zlomkom toho, co sa tam udialo. Na TV obrazovke vsak divak mal pocit, ze nic ine nerobime, len sa neustale hadame. Myslim, ze aj to sa podpisalo pod relativne nizku sledovanost tohto projektu.

10:57:25 - otázka od: Niki ake su vase plany do buducnosti?planujete sa este vratit do vrcholovej politike.urobili ste asi najviac pre Slovensko, co sa reforiem tyka, takze by som bola rada, keby ste sa vratili,samozrejme ak budu normalne strany pri moci:-) Momentalne sa venujem podnikaniu, plany su vselijake, niektore velke, niektore mensie, budem rad, ked sa aspon cast podari zrealizovat a v politike sme vlastne vsetci neustale, niekto tym, ze niekoho vo volbach zvoli a ti potom riadia krajinu zle alebo dobre a niekto tym, ze sa uchadza o doveru tych, co volia, aby tu krajinu mohol ovplyvnovat. A kedze si myslim, ze je tu este vela prace, tak sa asi budeme snazit o to, aby nam ludia zacali znova doverovat vo vacsej miera a aby SDKU - DS mala aspon 25% preferncii.

11:00:12 - otázka od: peter Dobry deň, co si myslite o nezamestnanosti na Slovensku preco su velké firmy ako Peugeot, VW, a napr Samsung v blizkosti Bratislavy a nemajú zamestnancov musia ich donašať zo zahraničia (Rumunsko , Maďarsko Ukrajina, Vietnam) lebo bratislavčan tam nechce robiť za drobne peniaze a na východe je obrovská nezamestnanosť a ni príležitosti sa zamestnať? Ďakujem prajem pekný deň. Pred par rokmi nezamestnanost atakovala 20% hranicu. V takej situacii som nastupoval do uradu ministra. Dnes je uz skoro nizsia ako 7%. Chvala bohu aj toto je vysledok tolko kritizovanych reforiem. Velke firmy, ktore spominate dovazaju ludi zo zahranicia potom, co sa uz nedari doviest ani z vychodneho Slovenska. Sucasnym problemom Slovenska uz je nedostatok pracovnych sil, vacsina tych, ktori su dnes nezamestnani, aj ked zase samozrejme nie vsetci, su ludia bez akejkolvek kvalifikacie a to je problem, pre ktory je ich velmi tazke zamestnat. Riesenie tohto problemu nebude lahke a bude trvat dlho.

11:02:23 - otázka od: Jožo Dobry den, mohol minister financii prezradit zmenu parity SKK ? Podme na to hypoteticky. Ministri, specialni ministri financii, premieri krajin vzdy maju informacie, ktore este nie su oficialne o nieco skor, ako su dostupne po oficialnych linkach. Mozno v tomto kontexte je zaujimave vyjadrenie p. Topolanka, ceskeho premiera, ktory az sa nemylim v jednom rozhovore povedal, ze p. Fico sa mu chvalil davno pred tym, ako to bolo oficialne oznamene, ze vybojoval silny kurz koruny.

11:04:37 - otázka od: Monika Dobrý deň 1. či ste spokojný s tým čo ste pre ľudí urobil keď ste pôsobil ako minister - s odstupom času to vnímate ako? 2. kam idete na dovolenku? Dost vela veci sa podarilo, vela veci sme nestihli a stale je co zlepsovat. Kym som bol ministrom, snazil som sa naozaj veci zmenit, lebo ta zmena bola velmi potrebna a pri tom mnozstve zmien doslo urcite aj k chybam a nedokonalostiam. Ta podstata je vsak spravna a myslim uz preverena aj casom. Sucasna ministerka sa uspesne snazi vyzerat ako starostliva mamicka, preto aby to realne pomohlo ludom to vsak nestaci.

11:07:02 - otázka od: Marian Libiak Ahoj Ľudo, čo hovoríš na pokusy o zmenu dôchodkového systému? Ze by to bola katastrofa. Snahy o to budu urcite pokracovat, ide o peniaze. Zmenou druheho piliera znizenim prispevku na osobne ucty obcanov by vlada ziskala mnoho miliard korun, ktore by mohla politicky pouzit na svoje ciele. Napr. dalsie lukrativne zakazky pre spratelene firmy. Dnes tie miliardy dostavaju na osobne ucty ucastnici druheho piliera, pricom samozrejme dochodky dochodcov su zabezpecene a tak by to malo zostat.

11:08:14 - otázka od: modrymodrak myslíte že tomanova s bernátkom už definitívne prehrali Bernatek sa presunie pravdepodobne na lepsie plateny flek do inej teplej kancelarie a p. Tomanova je tak ideologicky na jednej vlnovej dlzke s p. Ficom, ze si nemyslim, ze by bola ohrozena.

11:09:36 - otázka od: M.K. Bolo to velmi trapne a smutne, ze ste mali ten rezort ktory ste mali, dufam, ze sa to uz nikdy nebude opakovat, ja osobne by som bola najradsej, keby cela sdku zmizla z politickej sceny,otazku nemam.S pozdravom.. Je prirodzene, ze volici Smeru, HZDS a SNS maju urcite podobny nazor, ako Vy. Ved o tom je pluralita politickej sceny. Verte mi, ze zhruba rovnaky pocet ludi si mysli to iste o Vasich politickych favoritoch.

11:12:09 - otázka od: Jana Dobry den, ccem sa Vas opytat, ze ci bude mat nova pani ministerka aj s premierom dost penazi na to, co vsetko slubuju ludom, ja si myslim,ze su to len recicky,ako doteraz, zvysenie dochodkov o 5 percent, hanba.Dakujem Bez vahania zadlzia krajinu, pokial im to pomoze k politickemu vitazstvu. Doteraz boli brzdeni kriteriami menovej stability a limitmy pre prijatie Eura, preto by tak strasne chceli zobrat ludom peniaze z buducich dochodkovych uctov, lebo to potrebuju na naplnanie svojich slubov, ktorymi si kupuju volicov.

11:13:49 - otázka od: micuke Pán Kaník, vy ste nedostal ponuku na účinkovanie do Ordinácie v ružovej záhrade? Včera sme tam videli vášho súčasne funkčného nástupcu :-)))) Nie, nedostal. Myslim, ze sucasni ministri su najlepsi shoumani, uz si to vyskusali aj v pocasi, v serialoch, hadam este keby im zostal cas aj na serioznu robotu.

11:14:08 - otázka od: Roman Szabo Kedy sa budeme lyzovat v Banskej Štiavnici? Uz v zime, takze pridte.

11:15:43 - otázka od: Veronika Dobrý deň, čo vás priviedlo do politiky? Rok 1989, euforia a tuzba po zmene komunistickeho systemu na ten v ktorom dnes zijeme, ktory ma urcite mnoho nedostatkov, ale zarovne aj vela prilezitosti na to, aby sme sa snazili veci zlepsit.

11:16:18 - otázka od: ell mate rad cokoladu? :) Velmi, najma horku. Netreba to vsak prehanat, lebo potom sa to prejavuje v naberani objemov:)

11:19:55 - otázka od: Peter Dobry den, chcel by som sa spytat pana ex-ministra, preco bola dochodkova reforma usita takou horucou ihlou. Preco sa umelo vytvorili dve skupiny dochodcov kde jedny maju dochodok 30 000 a ini 10 000, pricom do systemu za svoj zivot prispeli priblizne rovnako. Som nazoru, ze ide o totalnu ignoraciu spravodlivosti. Pri presadzovani takych zasadnych zmien je cas a spravne politicke nacasovanie velmi dolezite. Otalanie moze znamenat castokrat to, ze sa nakoniec neurobi vobec nic. Na druhej strane to moze znamenat, ze sa niektore veci nedotiahnu alebo sa urobia chyby, ktore treba napravit. Pritom, co spominate Vy je vsak najvacsim problemom to, ze je velmi tazke spravodlivo nahradit takzvanym staro-dôchodcom to, ze museli zit v starom a zlom dochodkovom systeme, ktory mal korene este v socializme. Je velka skoda, ze ta zmena, ktoru priniesla dochodkova reforma nebola urobena omnoho skor.

11:23:17 - otázka od: milky ak moze byt takato otazka?z akej rodiny pochadzate ked ste pravicový politik /restituent,modra krv,znarodnený majetok Vasej rodiny/ Nic z toho, co hovorite. Otec z Oravskej rolnickej rodiny, mama tak isto, akurat z vychodneho Slovenska. Pravicovost je o nazore na slobodu, to ci povazujeme za spravne, ze kazdy clovek ma o sebe rozhodovat sam a uradnik a stat mu ma do toho zasahovat vobec alebo minimalne alebo ci chceme byt riadeni a regulovani vsemocnym statom, jeho uradnikmi, prikazmi a zakazmi a skladat sa na to vsetko vysokymi danami. Ja som za tu prvu alternativu.

11:26:26 - otázka od: fedor ktoru celebritu na Slovensku povazujete za najviac sexi a s ktorou by ste si vedeli predstavit veceru pri svieckach? Fuha, az som sa zapotil. Teraz nech menujem kohokolvek, ti ostatni sa mozno urazia. Slovensko je plne krasnych, sexi zien a nemusia to byt vobec celebrity. Dnes sa najviac tesim, aj ked neviem, ci to bude pri svieckach, na veceru so svojou manzelkou. Velmi pekne vam dakujem za vsetky vase otazky, mrzi ma, ze som nemohol odpovedat na vsetky pre nedostatok casu. Prajem vam pekny vikend a vsetko dobre:) DOVIDENIA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu