Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Maestro Patrovič prezradil: Bílá sa mi za urážky prišla ospravedlniť!

Jozef Patrovič je online. Zobraziť galériu (6)
Jozef Patrovič je online. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Stály účastník! Jozef Patrovič (71) sa objavil vo viacerých súťažiach. Hoci jeho spev nie je kvôli rôznym nepriaznivým okolnostiam dokonalý, publikum si dokázal získať. Vďaka tomu sa prebojoval do sobotného semifinále šou Česko Slovensko má talent, kde na ňom však porotkyňa Lucie Bílá nenechala nitku suchú. Ako prezradil dôchodca v dnešnom online rozhovore, umelkyňa sa mu prišla po skončení šou osobne ospravedlniť.

Stal sa inventárom všetkých súťaží. Jozef Patrovič už svoje šťastie skúšal na viacerých kastingoch. Niekedy ho čakalo ostré odmietnutie, inokedy postup do ďalšieho kola. 

V práve prebiehajúcej šou Česko Slovensko má talent ho porota tiež posunula ďalej. Diváci v sále totiž na spievajúceho dôchodcu reagovali neuveriteľne pozitívne a zabávali sa na jeho vystúpení. Jeho popularitu potvrdilo aj hlasovanie ľudí vo Veľkom tresku, vďaka čomu sa Prievidžan ocitol až v semifinále. 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

19.11.2012 10:43 - otázka od Marika
Pan Patrovic na HRAD!!!!! Rozmyslali ste nad kandidaturou na prezidenta??? Mate velku a silnu podporu od vsetkych ludi na Slovensku. dakujem Vam a kandidujte. Marika
Ja by som najskor polovicu preradil na spravne funkcie a potom by som sa snazil nastolit dokonaly poriadok. Inak by som funkciu nezobral za ziadne peniaze. Dakujem za vsetky otazky a fanusikom za smsky uprimna vdaka a odpovedat budem este nabuduce priamo v redakcii topiek. Som ochotny osobne prist do Bratislavy, pretoze si cenim vas postoj a odpovede na vase otazky su pre mna priam povinnostou. Pekny den prajem vsetkym fanusikom, fanynkam a vsetkym neprajnikom odpustam.
19.11.2012 10:32 - otázka od razerzone
Dobry den.Najprv vam chcem podakovat za super zazitok pri vasich vykonoch.Moja priatelka Zuzka je vas velky fanusik, ma aj vas plagat.Dalo by sa s vami dohodnut aby ste poslali nejaku fotografiu s osobnym venovanim? Bolo by to pre nu prekvapenie a pekny darcek.alebo ju aspon osobne prostrednictvom tejto spravy pozdravte.ona sa urcite potesi.dakujem a prajev vela dalsich uspechov.
Velmi vam dakujem za to fandenie. Kontaktujte ma na tento mail - jozef.patrovic@gmail.com. Spravuje mi to moj asistent, takze neodpovedame hned. Bude to mozno trvat aj tyzden. Pozdravujem vasu priatelku a dakujem za hlasy.
19.11.2012 10:28 - otázka od Ernest
p. Patrovič, je pravda, že planujete spoločnú šou s Martinkou z Turca? Velmi sa na to teším, máte veľa spoločného
Nie spoločnu sou, len v spolocnej miestnosti. Ja som ju este nevidel vystupovat. Najprv musim zistit, ci mi jej program bude vyhovovat. Ak by to tak bolo, tak som ochotny, ak to bude v ramci slusnosti.
19.11.2012 10:25 - otázka od Tomáš
Pán Patrovič ste borec!!!
Ja ako borec sa citim v tom, ze chcem zmenit zivtone prostredie, odstranit enviro zataze z minulosti kvoli tym detom, lebo viem, ze hlavne trpia oni. A v tom som vytrvaly a slubujem, ze do posledneho dychu budem za to bojovat. Tu sa citim byt borcom.
19.11.2012 10:24 - otázka od Peter
Je pravda že vám zablokovali smsky pri sutaži ??
Ja o tom nic neviem, ani som to neskumal. Aj ked ma to mrzelo, som stastnym, ze uz budem mat klud. Tieto vystupenia ma velmi zatazuju psychicky co je uplny opak toho, co je na diskotekach. Tam ti mladi ludia, ked sa bavia, ich radost sa prenasa aj na mna a ma to povznasa a je to balzam na telo i na dusu.
19.11.2012 10:22 - otázka od johanka
zaspieval by ste aj na pohrebe?
Ja chodim, ale iba rodine. Mam cedecka so smutocnou hudbou, mam aparaturu.
19.11.2012 10:21 - otázka od Jevrgvenijn
Pán patrovič, neuvažovali ste niekedy o študiu medicini ?
Vobec, lebo ja tychto vedcov a liekarov dokonca lutujem. Ako to ja vidim maju zaradenu spiatocku a za nimi je obrovska priepast. Mam liekarov v rodine a nemyslim si, ze lieky ich zachrania. Musime to robit tak, ako to ja vidim. Prevencia zdrave potraviny, zdravy vzduch, vetranie, spravna klimatizacia na skolach a v nemocniciach.
19.11.2012 10:18 - otázka od OBAMA
NECHCES IST DO CIA,AKO AGENT PRE KULTURU
Ano to by som bol velmi pocteny. Mam nakupene vacsie mnozstvo akcii, pokusam sa spolupracovat aj s americkymi investormi a instituciami vedeckymi, takze mam urcite kontakty a preto som propagoval kandidaturu Obamu a velmi som sa potesil, ked prezidentske volby vyhral.
19.11.2012 10:14 - otázka od Jenny
Ake je tajomstvo Vasho zdravia?
Prevencia, zdravy vzduch, prevetrat si cely barak od podlahy, spravit prievan a pohoda. Spanok ako v bavlnke. Zdrava voda, zdrave potraviny a prechadzka na cerstvom vzduchu a plus civcenie. Cvicim denne hlavne rano, ked si vyvetram vsetky miestnosti. A velmi mi to prospieva, tak si udrzujem zdravie na ovela vyssom stupni ako nasi liekari v rodine.
19.11.2012 10:12 - otázka od Mia
Komu držíte v talente palce a prajete výhru??
Katke Landlovej a este Jozkovi Paulusikovi.
19.11.2012 10:10 - otázka od kikuš
pán pátrovič cítite sa byť populárny??
Vobec. Mna to unavuje ta popularita, som clovek pokorny a najviac sa bojim pychy. Pycha predchadza pad, pokora zdobi vitazstvo. A naposledy sa ukazalo, ze to vitazstvo bola pokora. A ja dakujem aj za to.
19.11.2012 10:09 - otázka od Kvetinka
Dobre rano pan Patrovic, co hovori na vase vystupovanie vasa manzelka??
Moja manzelka je z toho nestastna. Ta mi to zo zaciatku aj zakazovala. Ale ja si idem za svojim a chcel som to vyskusat.
19.11.2012 10:08 - otázka od Juraj
Pán Patrovič, Vy si fakt vážne o sebe myslíte, že viete spievať?
Ja si to nemysli, ja to viem.
19.11.2012 10:08 - otázka od Geminy
Ja mam skorej pocit ze ste bol zamerne dosadeny ako osoba kt. ma rozburit vasne a zvysit tak sledovanost. Alebo ste hold mentalne chory clovek kt. ma problem rozlisovat realitu...
Aj jedno je pravda aj druhe. Je to aj sou aj som zlyhal v niektorych miestach a v niektorych som to robil zamerne.
19.11.2012 10:06 - otázka od gilbert
ujo, budete mat aj nejake turne?
To uz mam a to mi vybavil Jaro Slavik. Mam vela vystupeni naplanovanych po novom roku najma na Vychode a Morave. Najblizsie mam tento vikend v Kostolanoch. Po tom mam pauzu, nakolko ja som veriaci clovek a tam uz je Advent. Po Silvestri som im prislubil, aby sa ozvali.
19.11.2012 10:04 - otázka od Mária Kurucová
Jožko drahý , v sobotu som nemohla prísť. chcela som ťa počkať pred budovou po tvojom vystúpení jako som písala ti minule. Teda moja vnučka ktorú som poprosila, ale keď som si žehlila červený kostjum, tak melta sa mi vyliala a kostjum som popálila. Tak ma to veľmi mrzí. Vnuka Petka som tam poslala, ale vraj vonku si nebol, on na teba čakal. Stretnime sa osobne už. Lebo je čas. Mária Kurucová
Beriem. Napiste kde a som ochotny sa s vami stretnut nakolko citim, ze ste moja fanynka. Dakujem
19.11.2012 10:03 - otázka od MK
Zdravim vas, p. Patrovic, akej kapele alebo spevakovi by ste chceli byt predskokanom na jeho koncerte? Milada Kasprikova, Trocany
Karla Gott mam ako idol. Ale z nasich Lukas Adamec, Peter Cmorik. Som skor na opernu a tanecnu hudbou.
19.11.2012 10:02 - otázka od Tini
Dobry den. Len som sa chcela opytat co si myslite o tom, ze ludia sa smeju z vas a nie s vami?
Su aj taki, ano beriem. A ja to aj citim, dokonca mam taky dar od Boha, ze citim aj dusu cloveka, ktory je oproti mne aj jeho energiu, ktoru vyzaruje a toto sa odrazi na mojej tvari ako zrkadlo a ide to naspat k nemu. Ak je pozitivny, tak mu vysielam pozitivnu energiu. Ak je negativny, tak sa odo mna taka energia odraza. A to mam v genoch, dokonca to mojou volou ani neviem ovplyvnit.
19.11.2012 09:59 - otázka od petra
Ako vnimate fakt, ze pan Slavik vas menezuje, ale v Talente sa nevyjadroval o vas lichotivo... A co hovorite na slova Lucky Bilej, ze ste chory?
Slavik to musi tak robit, ja to aj chapem. To neznamena, ze ked mi manazuje vystupenia, ze mi nepovie pravdu do oci. A ja to beriem, lebo ja sam si uznavam, ze som to pokazil. Nie mojou vinnou. No a Lucka sa mi po vystupeni v sobotu osobne aj s kamerou ospravedlnila.
19.11.2012 09:56 - otázka od Belinda
Dobry den, Jozko, ake spodne pradlo mate najradsej na zene? Dakujem za vasu odpoved. Belinda
No cipkovane biele alebo ruzove. Zeny sa mi velmi pacia vsetky, ale ja ich lubim laskou otcovskou, cistou, platonickou. Nakolko inak to ani nejde, nakolko s manzelkou zijem uz 44 rokov a prisahal som vernost pred oltarom. Chcem to dodrzat.
19.11.2012 09:51 - otázka od Irenka Mincakova
Nechceli by ste si zahrat vo filme? Ak tak aku postavu? Dakujem za odpoved. Irenka, Prievidza
No my nieco aj chystame v Prahe na Barrandove, ale to bolo diskutovane minuly rok. Na jojke tiez mame urcite zaznamy spravene aj z minule a neviem ako este by som aj poprosil produkciu Joj velmi by som chcel urobit nieco take, aby sme objasnili problematiku zivotneho prostredia a neblahe nasledky na ludsky organizmus, hlavne na deti. To je moj sen a ciel. Ale ci sa mi to podari, neviem. Snazit sa budem.
19.11.2012 09:45 - otázka od jonatan
dobry den, kedy ste objavili v sebe talent?
No ked som mal 23 rokov mojho veku ma stiahli do CSAD Topolcany, som vyuceny ako chemik a stadial ma stiahli nakolko som s nimi zacal spievat, objavili oni moj talent, nie ja. Tam som spieval 10 rokov. Som v Lipovniku, mojej rodnej obci, postavil prvy dom, tak som prestal spievat s nimi, som odisiel. Bol som pohldny, nechcelo sa mi spievat a kapela sa rozpadla po troch mesiacoch. Potom som aj ja mal pauzu 38 rokov. Ked ako dochodca som nad tym porozmyslal a bola taka ponuka z tv tak som si povedal, ze to skusim. No ale to som nemal robit, zobralo mi to desat rokov zo zivota, tie stresy a tie zakulisne boje. Dakujem Bohu aj za to, ze ludom prinasam radost. Nejde mi o karieru, robim to hlavne pre ludi. Niektorych, mam aj takych, co mi nepraju. Ale ja im odpustim. Aj Lucka sa mi bola v sobotu po vystupeni ospravedlnit. Z rezie jej povedali, ze som sa nemohol pocut, tak sa mi so slzami v ociach bola ospravedlnit. Po vystupeni prisla ona za mnou do miestnosti aj s kamerou, je z toho spraveny zaznam. Velmi si priala, aby som jej odpustil. A ja som jej povedal, ze ja sa citim vdaka Bohu velmi zdravy a toto zdravie by som doprial aj jej.V tom, ze som to pokazil sa necitim byt vinny, ale ma to velmi mrzi, kvoli fanusikom, ktori mi drzali palce.
19.11.2012 09:39 - otázka od Milka Kozáková
Jozko, dakujem za vystupenie v sobotu. Stastie vam neprialo, velka skoda to bola…vsetky zeny z nasho polnohospodarskeho družstva sa na vas pozerali v krcme. Ale to svetlo vam asi velmi svietilo do oci. Ved to sa nedalo, tazke ste to mal. Pridite nam zaspievat a zatancovat, boli by sme radi. Dievcata z majera
No dievcata ja velmi rad pridem medzi vas osobne, len treba povedat, z ktoreho majera. Mame ich na Slovensku vela. Ja si svojich fanusikov velmi vazim, snazim sa im vyhoviet. Ludia sa tesia a mna to tesi tiez.
19.11.2012 09:34 - otázka od GITA
P.Patrovic, tie vlasy ste si na sobotne semifinale ofarbil velmi dobre. Ste sikovny. A aky odtien pouzivate? Poradim vam Henu, ta je zdrava a bez chemikalii G., Demjata
Ano, beriem, ale zatial mi vyhovuje aj tato farba, ktoru mam. Nakolko v sedemtesiatke mam hustejsie vlasy ako ked som bol styridsiatnik. Asi mi to prospieva. Ale porozmyslam aj nad vasim navrhom.
19.11.2012 09:32 - otázka od sia
Pan Patrovic, ako sa vam pacilo v talente tento rok? Prihlasite sa este niekedy do nejakej sutaze?
Tento rok sa mi to pacilo lepsie ako v minulosti, ale do sutaze sa prihlasit uz neplanujem. Nakolko Lucka Bila ma ohodnotila ako choreho a ja sa chorym necitim byt a dakujem Bohu za to zdravie, ktore mam v 70 rokoch a take zdravie by som doprial aj Lucke Bilej. A za tento dar zdravia budem dakovat do smrti, nakolko ja zatial liekarov ani lieky nepotrebujem. Mam v rodine styroch liekarov a uz v patdesiatke maju rozne nevyliecitelne choroby aj ich deti. A vdaka Bohu, mne sa dari od roku 1959 si zdravie drzat v norme zdraveho vyvoja.
19.11.2012 09:28 - otázka od M. Pilarová
Dobrý deň, učím prírodopis na ZŠ v Raslaviciach a za celý život som ani pod mikroskopom nevidela taký úkaz ako ste vy. A to už je čo povedať, čo som všetko videla. A vy niečo pestujete doma na záhrade? Lebo nevyzeráte na to. Ja mám 4 skleníky. Pilarová
Ja skumam prirodu ako taku. Aj v Cechach aj na Slovensku a prakticky v zahranici tak isto, lebo som robil zajazdy po celej europe. Mal som vlastnu cestovnu kancelariu aj autobusovu dopravu, robil som to devat rokov a presli sme rozne hotely, rozne zahrady, rozne prirodne rezervacie. Robim vyskum vplyv zivotneho prostredia na zdravie cloveka od roku 1958, kedy som bol velmi chory a doktroi mi nevedeli pomoct. Uzival som obrovske mnozstvo kliekov od 16 do 18 rokov, bol too zaludok, kyselina obrovska sila, ze mi to prakticky az rozleptavalo pokozku v ustach a jedlo mi uz zaludok neprijimal vobec ziadne, jedine chlieb s dzemom a mlieko riedene s cajom. Uzival som to si pamatam liek Gastrogel od roku 1957 do roku 1959. Ako mladik som potom narukoval, ale to uz som na tom bol lepsie, nakolko som lekarom prestal verit a zacal som verit mojmu otcovi. A stacili dve jeho vety, ktore som potom dodrziaval, zacal som cvicit na hrazde na bradlach, ale to som nechodil do telocvicne, ale robil som to na obycajnom rebriku, brusne svaly mi spevnili, na vojencine sme potom cvicili riadne, mali sme moznosti, takze som sa dostal do formy. A vdaka mojmu otcovi, ktory mi toto poradil, lebo to bol chlap, ktory bol super, co chytil do ruky to rozpravalo. Hoci nebol studovany, bol to sikovny clovek. Ako maly chlapec si pamatam, ako nam spravil vozik podobny tomu, ako boli konske potahy v tom case a to bola miniatura a my sme sa na tom vozili. Staval Prazske letisko, pristavacie drahy, v Bratislave staval budovy na Patronke, SAV stavil v roku 1963 a Prazske metro budoval uz ako dochodca, takze prazaci ho vozili lietadlom do Piestan, lebo ho tam potrebovali. Moji rodicia boli skveli ludia.
19.11.2012 09:20 - otázka od maja
Ste sklamaný, že nie ste vo finále?
Pravdupovediac som. Mal som to dobre pripravene, ale uz postup do semifinale bol uspech.
19.11.2012 09:18 - otázka od Milan
Zdravim vas, p. Patrovic ..co to bolo v sobotu za vystupenie? Zase st esa vyhovaral na to, ze bolo zle ozvucenie. Ale ani ste sa nepokusil poriadne spievat a to ste sluboval, ze to podate na 100%! Nie je vam to trapne voci ludom, ktori vam verili a orchestru, v ktorom ste mal maximalnu podporu? Milan, Frickovce
Je mi to trapne, ano, ale bohuzial nepocul som sa ani svoj hlas. Ani divaci asi netusili, ze mi poskodzuju vystupenie. Hoci som to ukazoval aj naznakom - prstom na ucho, aby boli potichsie, ale asi zrejme nechapali, co ukazujem. Mal som to urobit tak, ako to urobili v nedelu, ked vystupovala slecna so psom. Dobredu upozornit,ze nerobit hluk, az po vystupeni. Bohuzial, toto som neurobil a nechtiac som to pokazil.
19.11.2012 09:16 - otázka od diana
Pan Patrovic citili ste sa na postup do finale?
No citil som sa, ale bohuzial som to pokazil, nakolko som sa nepocul. Vlastny hlas ani spev som si nepocul z reproduktorov nakolko buracala cela sala a nepocul som ani hudbu, nevedel som sa ani zapojit do rytmu, ten hluk prehlusil vsetko. Bohuzial, divaci to mysleli dobre s tym aplauzom, ale netusili, ze mi to poskodzuje vystupenie.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu