Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Finančný odborník Repka bol ONLINE

Milan Repka
Milan Repka

BRATISLAVA - Ako správne zaobchádzať s peniazmi, poradil v online rozhovore predseda predstavenstva a riaditeľ Fincentrum Slovensko Milan Repka. Absolvent marketingovej komunikácie šéfuje jednej z najvýznamnejších sprostredkovateľských spoločností u nás od roku 2007.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

16.08.2011 13:30 - otázka od Alexander
Dobrý deň, Mna by zaujímalo do čoho sa oplati investovať v najbližšom časovom horizonte povedzme dvoch rokov. Mam na mysli kúpa tovaru a služieb, a následný predaj . Som malá firma. Ďakujem.
Jednou z najdôležitejších vecí v dnešných časoch je mať stabilné zázemie a preto okrem analýzy finančných tokov je nesmierne dôležité vytvoriť takzvaný ľudský kapitál, teda kvalitných zamestnancov, ktorí si budú schopní nachádzať so zákazníkmi vzťahy a budú na sebe neustále pracovať. V prípade akejkoľvek veľkosti firmy je kvalita ľudí kľúčovým faktorom pri jej úspešnosti. Ďakujem všetkým čitateľom za otázky a v prípade, ak by ste mali záujem o osobnú konzultáciu, pokojne sa obráťte na náš portál fincentrum.com. Pekný deň želám.
16.08.2011 13:25 - otázka od 123
Dobrý deň, aké provízie berie sprostredkovateľ?
To je samozrejme v prípade každého produktu rôzne. Na požiadanie vám každý sprostredkovateľ povie, koľko je provízia z každého produktu. Pre upresnenie by som ešte dodal, že v prípade rovnakých typov produktov sú provízie takmer identické, čo má za následok fakt, že konkrétny sprostredkovateľ nemá tendenciu sa prikloniť k nejakému jednému typu produktu. Mimoriadne dôležité v tejto veci je, aby spoločnosť mala široké portfólio - ideálne uzatvorené zmluvy so všetkými subjektami, ktoré pôsobia na trhu. Vtedy viete naozaj vyberať medzi všetkými produktami tie najlepšie a nie ste obmedzený.
16.08.2011 13:19 - otázka od Mia
Dobry den, do coho ste Vy investovali naposledy? :)
Osobne to bola investícia do nehnuteľnosti.
16.08.2011 13:19 - otázka od Zuzana
Dobrý deň chcem sa opýtať mam niečo nasporené nieje to veľa ale šporili sa dlho a ťažko z platu 400eur a idem predat byt hoci aj to je dnes problém lebo nehnuteľnosti stoja a chcem si kupiť byt väčši mám obavy o svoje peniaze v banke ako postupovat
Najlepšie je, keď sa obrátite na profesionálneho sprostredkovateľa, ktorého o všetkom informujete. Určite nájde nejaký spôsob, ako vaše plány vyplniť. Môžte nás pokojne kontaktovať.
16.08.2011 13:16 - otázka od Dara
Dobry den , v com spociva odmena pre vas, preco by mal klient skor navstivit vas ako samotne banky pokial si chce zobrat hypoteku? Dakujem.
Zásadný rozdiel medzi nezávislým finančný sprostredkovateľom a pracovníkom konkrétnej inštitúcie je predovšetkým v tom, že my máme oveľa pestrejšiu škálu možností, ktorú sme konkrétnemu klientovi schopní ponúknuť. Neviažu nás konkrétne obchodné plány, ale pre nás je najväčšou pridanou hodnotou spokojný klient. Nestretol som sa ešte vo svojom profesnom živote s tým, že by sprostredkovateľ preferoval nejakú konkrétnu banku. Vždy sa snažím na základe prieskumu trhu poradiť klientovi najvýhodnejšie.
16.08.2011 13:13 - otázka od jojo
Prajem dobrý deň,mám účet vo VÚB banke a sú tam samozrejme aj nejaké peniaze, vieme aká je situácia v Taliansku aj ako je VÚB s touto krajimou prepojená. Mám teda otázku, či mám peniaze presunúť do inej banky aby som o ne neprišiel, veď môžme predpokladať ako sa talianske banky zachovajú ku svojim dcérskym spoločnostiam, keď už budú v úzkych. Ďakujem za odpoveď.
VÚB banka je samostatný subjekt, aj keď vlastnený talianskym kapitálom. Podľa všetkých informácií, ktoré mám ,je to jedna z našich najlepších bánk a nemyslím si, že situácia je taká, aby ste museli utekať a vyberať peniaze.
16.08.2011 13:12 - otázka od peter
Mohli by ste mi prosim strucne povedat Vas nazor na financne "injekcie" pre Grecko a dalsie staty EU ? Myslite si ,ze to nie je negativne ?
Myslím si, že to je veľmi zložitá otázka. Nie som politik, ktorý by mal tendenciu preferovať jednoduché riešenia, pretože si uvedomujem, že prípadný bankrot Grécka by s najväčšou pravdepodobnosťou mal dominový efekt v celej eurozóne. V každom prípade je nevyhnutné nastaviť pravidlá v eurozóne nielen na papieri, ale zabezpečiť aj ich efektívny dohľad. To je však už otázka pre politikov.
16.08.2011 13:10 - otázka od Erik
Dobry den, rad by som sa opýtal na Váš názor ohladne investovania do zlata... myslite si, že može pri páde eura alebo dolara zlato zachranit úspory? A myslite si že cena sa može dostat do konca buduceho roka na 2200 dolarov za trojsku uncu?
Samozrejme, ja nemám vešteckú guľu. Všetko bude závisieť od vývoja svetovej ekonomiky. Podstatné je využívať všetky nástroje finančného trhu a tým rozkladať riziko.
16.08.2011 13:07 - otázka od Peto
Zdravim. Myslite, ze je vhodne/sa oplati kupit 2-izbovy byt za cca 100-tisic (v niekolkorocnej novostavbe), ked viete, ze ho aj tak o najviac 5 rokov predate? Prve roky vlastne splacate len uroky banke... Len ako postupovat inac, ked chcete byvat v peknom byte, ale na vacsi a pekny zatial nemate...? Tie peniaze zrejme stratime tak ci tak - neda sa s tym asi nijako vybabrat, vsak?
Mimoriadne dôležité je zvažovať lokalitu kúpenej nehnuteľnosti, ktorá sa pri prípadnom predaji stáva čoraz viac rozhodujúcejšou. Ľudia uprednostnia slušné a bezpečné prostredie a takýto byt si oveľa lepšie uchováva svoju hodnotu.
16.08.2011 13:05 - otázka od Edith
Dobry den prajem. Je zodpovedne, ked je to vo financnom svete take nestale ako teraz, mat ulozene peniaze v banke? Nebolo by vhodnejsie ich vsetky vybrat a nechat ich radsej doma pekne v pancuche? Nejako im nedoverujem...
Panika je to najhoršie, čo by nás momentálne mohlo postretnúť. Aktuálny finančný systém sa u nás tvorí už dlhú dobu a banky sú jeho pevnou súčasťou. Ak by boli ohrozené ony, bola by aj celá ekonomika.
16.08.2011 13:03 - otázka od lili
dobry den, chcem sa opytat a poradit, ako co najlepsie, resp. najrychlejsie (a bez rizika) zurocim svoje uspory. dakujem
Najlepšia odpoveď na vašu otázku je pristupovať k vašim financiám komplexne. Platí, že investícia musí diverzifikovať, teda rozkladať sa do rôznych finančných nástrojov. Vytvárať si rezervy, ktoré môžem použiť na nepredvídateľné situácia a ak už sa zadlžujem, tak v miere, ktorú znesie môj rodinný rozpočet. Vedenie rodinných financií je vedomosť, ktorú sa v iných krajinách učia už deti v škole. U nás je každý tak trochu samoukom a bohužiaľ, štát v tom veľa nerobí.
16.08.2011 13:00 - otázka od Boris
zdravím vás Miňo... zarábam 500 € netto mesačne, manželka je bez príjmu, máme 2 malé deti... myslíte, že z tohto príjmu sa dá po odpočítaní nevyhnutných nákladov na bývanie a základné životné potreby reálne niečo ušetriť? ak áno, poraďte mi prosím ako na to... Ďakujem
Pochopiteľne že je to veľmi komplikované. Napriek tomu, ak finančný sprostredkovateľ urobí analýzu klientských financií, zvyčajne tam nájdeme rezervy, ktoré sa dajú použiť ak už nie na masívne investície, tak aspoň na tvorbu rezervy a krytia rizík.
16.08.2011 12:58 - otázka od Denisa
Dobrý deň, pán Repka. Oplatí sa investovať do zlata? Ak by som mala veľa peňazí, nie je o čom... Ale tých peňazí veľa nemám, budem ich potrebovať na kúpu bytu a podobne, no na druhej strane mám strach, že všetko, čo sa momentálne deje na finančných trhoch, vedie k tomu, že peniaze stratia na hodnote. Čo s tým?
To je práve situácia, kedy treba zvažovať komplexne aktuálny stav vašich financií. Investícia do zlata je legitímnou investíciou, ktorú používajú investori, avšak nie je pre každého. Keďže finančných nástrojov, ktoré používame, je veľmi veľa, bez dôkladnej znalosti týchto produktov nedokážete seriózne určiť, ktorý je pre vás lepší.
16.08.2011 12:56 - otázka od pepa
Dobry den, co by ste urobili, aby ste z jedneho eura dostali milion v co najrychlejsom mozno case. Vyherne automaty a loterie sa ako pripadna odpoved nerata. :)
Vyhrnul by som si rukávy a začal by som pracovať :-)
16.08.2011 12:56 - otázka od Ferino
Dobry den, oplati sa este investovat do zlata, ci by ste radili radsej pockat, kym sa situacia na trhoch trochu ukludni a dopyt po zlate znovu klesne?
Investícia do zlata musí byť súčasťou finančného plánu a je nevyhnutné pritom komplexne posúdiť aktuálnu situáciu. Odporúčam stretnutie s profesionálom, nakoľko v súčasnosti je možné investovať do týchto komodít v rôznych spoločnostiach a treba dostatočne objektívne zhodnotiť poplatkovú štruktúru tej-ktorej spoločnosti. Pri investovaní však platí zlaté pravidlo, že je ideálne kupovať, keď sú trhy nízko a naopak, predávať, keď sú vysoko. Najlepším spôsobom, ako oslabiť výkyvy na trhu, takzvanú volatilitu, je pravidelne sporiť.
16.08.2011 12:53 - otázka od viteazul
vy ste uz finacne za vodou? mali by ste byt, ked chcete radit inym :)
Priemerný príjem v našej spoločnosti vysoko presahuje priemernú mzdu. A máte pravdu, len ten, kto sa dokáže postarať o svoje vlastné peniaze, dokáže poradiť aj klientovi.
16.08.2011 12:51 - otázka od Gabriela
Chcela som sa opytat,ci v momentalnej situacii nie je lepsie mat dlhy v banke ako hotovost a do coho by sa najviac oplatilo investovat-do nehnutelnosti?Dakujem a prajem pekny den.Gabriela.
Na túto otázku sa nedá seriózne odpovedať bez konkrétnej znalosti vašej situácie. Všeobecne však platí, že treba veľmi dôsledne zvažovať svoje kroky v oblasti investovania a vhodný finančný nástroj je už nemožné vyhľadať bez pomoci profesionálneho finančného sprostredkovateľa. V prípade potreby sa na nás obráťte, radi vám poradíme.
16.08.2011 12:50 - otázka od otazka
zdravím. nie je samovražda upísať sa dnes diablovi s hypotékou? do 30 rokov sa iste niečo zomelie a dom bude v Ťahu... či nie?
O tom viac je dôležité vedome pristupovať k vedeniu svojich osobných financií. Seriózny finančný sprostredkovateľ nielenže odporučí klientovi najvýhodnejšiu hypotéku, ale dokáže ho prostredníctvom poistných produktov pripraviť na rôzne situácie, ktoré ho v živote môžu stretnúť. Nevyhnutné tiež je tvoriť si finančnú rezervu práve na takéto prípady a používať už spomenutý sedliacky rozum.
16.08.2011 12:48 - otázka od moneyfactro
Zachránil Mikloš bankový sektor?
Na túto otázku sa nedá takto jednoznačne odpovedať. Vo všeobecnosti však platí, že najdôležitejšou úlohou politikov je vytvárať stabilné prostredie. Ak sa im to podarí, je reálny predpoklad, že firmy budú u nás investovať, či už v oblasti financií, alebo v inom odvetví.
16.08.2011 12:46 - otázka od Peter
Neviete mi odpovedat preco radsej vsetky vlady endaju peniaze co davaju bankam radsej dlznikom a ti by ich dali banke a ludia by mohli ostat bez problemov zit vo svojich domoch za usetrene peniaze co by nemuseli paltiti za pozicky by kupovali a vsetko by bolo v poriadku..Preco sa to dava iba bankam ktore nie prvy krat vsetko stratili???
Tento problém je pomerne zložitý. Ekonomika bez bánk nefunguje a ako som už povedal vyššie, najdôležitejšie je používať zdravý sedliacky rozum a zadlžovať sa len s mierou, ktorú sme schopní uniesť.
16.08.2011 12:44 - otázka od ..................
cim sa presne zaoberate??
Našou prácou je finančné sprostredkovanie, pričom v úvode našej spolupráce podrobne analyzujeme aktuálnu finančnú situáciu klienta, porovnáme ju s jeho cieľmi a navrhujeme riešenie, ktoré vedie k tomu, že svoje túžby naplní. Je to napríklad rada v oblasti najvýhodnejšieho úveru na kúpu nehnuteľností, poradenstvo v oblasti poistenia rizík, majetku, eventuálne tvorba súkromnej renty na dôchodkové časy. Snažíme sa ku klientom pristupovať individuálne a nachádzať pre nich tie najvýhodnejšie riešenia.
16.08.2011 12:42 - otázka od zikso
Rozmýšlam nad hypotékou. Koľko by som mal minimálne zarábať, aby som si mohol v bratislave dovoliť povedzme dvojgarzónku a utiahnuť hypotéku na ňu? Vy by ste mi s ňou vedeli poradiť?
Naša spoločnosť je jedným z najvýznamnejších distribútorov hypotekárnych úverov na Slovensku. Snažíme sa ľuďom poradiť ten najvýhodnejší model, našitý priamo na mieru tomu-ktorému klientovi. V prípade záujmu sa na nás môžete obrátiť prostredníctvom nášho webu fincentrum.com, prípadne prostredníctvom zelenej linky, ktorú na ňom nájdete. Podmienky pre konkrétny úver si vyžadujú širšiu znalosť o klientovi, preto po vašom kontakte budeme riešiť vašu požiadavku individuálne.
16.08.2011 12:40 - otázka od byby
preco je cela nasa spolocnost zadlzena? myslim staty, ludia, vsetci. co je to za blby system?
Vždy je dôležité používať zdravý sedliacky rozum. Platí to pre ľudí, ako aj pre štáty. Finančný poradca je práve ten, kto nastavuje klientovi zrkadlo o jeho vlastných financiách.
16.08.2011 12:38 - otázka od Robert Koncoš
Dobrý deň, pomáhate aj firmám, alebo len fyzickým osobám? Ak áno, mám otázku. Vedeli by ste pre malú spoločnosť vypracovať plán, povedzme ekonomického rozvoja? V akých cenách sa Vaše služby pohybujú?
Sme zameraní najmä na poradenstvo pre fyzické osoby. Vrámci legislatívnych podmienok, ktoré na Slovensku upravujú spôsob podnikania v tejto oblasti, je našou odmenou provízia za uzatvorený obchod. Ekonomické plány pre spoločnosti nevypracovávame, zameriavame sa na fyzické osoby.
16.08.2011 12:37 - otázka od indie.ra
no a co ste vlastne zac? ludom sa postarate o peniaze tak ze si ich zoberiete? =))
Naša spoločnosť predovšetkým navrhuje klientom logické usporiadanie ich financií. Zväčša ten výsledok je práve v tom, že klientovi tie peniaze ušetríme a nezoberieme.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu