Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Robert Fico bol online: Radšej budem recitovať básničky na MDŽ

Robert Fico
Robert Fico

Šéf Smeru Robert Fico je už osem mesiacov v opozícii. Pred pár týždňami jeho strana založila tieňovú vládu. Škandály bývalej vlády sú takmer zabudnuté, a preto aj tempo kritiky kabinetu Ivety Radičovej stále stupňuje.

Po každom rozhodnutí zvoláva tlačové konferencie a prezentuje návrhy, ako by problémy riešil on. Naposledy to bola téma potravinových prídeľov múky a cestovín.

Rozhovor

10:38:34 - otázka od: verutak Vazeny pan Fico ludia na slovensku si volili vas !! nie tento zlepenec ktory nici socialne slabších ludi.... ja som som invalidný dochodca od narodenia mam postihnute ruky aj nohy a uz to nezvladam od jesene rapidne stupaju ceny na potraviny ako aj to DPH my socialne slabsi ludia sme to pocitili ako aj to DPH ja sam osobne uz nevladzem uz som uvazoval aj o samovražde ja to skutocne uz nevladzem ako aj moji znami ktori ziju skutocne biedne to co robi tento zlepenec je uz na revoluciu aby ludia isli do ulic dost bolo Radicovej !!!! Slovensko si volilo pana Fica a jeho vladu nie tychto ........... od srdca vam zelam vazeny pan Fico aby ste sa cim skorej vratili Slovensko vas potrebuje !!!! s uctou Alojz Je to daň za existujúci volebný systém a z výsledkov v roku 2010 máme ponaučenie, že nesmieme podceniť ani jeden jediný voličský hlas a naozaj získať taký dominantný výsledok, bez ktorého nebude možné zostaviť vládu. Myslím si, že Smer má potenciál na takýto výsledok a určite mu nahráva aj veľká neprofesionalita širokej pravicovej vládnej koalície.

10:41:07 - otázka od: Djeffo zelam vas krasny novy tyzden vazeny pan Fico do kedy toto ludia este budu trpiet co robi sucasna vlada ? ved to je hrozne co sa deje na slovensku to zdrazovanie privatizacia teplarni mam dojem ze ludia sa pomaly zacnu burit ako v Afrike prosim vrate sa vas volic Ľudia majú možnosť porovnávať, čo to znamená mať stredoľavú vládu a vládu pravicovú. Napriek kríze sme robili efektívnu regulačnú politiku, držali sme ceny na primeranej hladine. Naozaj sme nič neprivatizovali a myslím si, že myšlienku sociálneho štátu sme výrazne posunuli dopredu. Proti tejto politike stojí pravicová politika, pri ktorej, bohužiaľ, už klesá hospodársky rast, stúpa inflácia a nerastú reálne mzdy. Preto pravica pristupuje k nezmyselnému zdražovaniu a privatizácii cenného majetku. Nechcem tvrdiť, že neexistujú aj vonkajšie faktory, ktoré ovplyvňujú zdražovanie, ale zodpovednosť pravicovej vlády za súčasné vlny zdražovania je dominantná. Urobíme v rámci opozičnej politiky všetko, a to použitím legitímnych prostriedkov, aby táto zlá vláda čo najrýchlejšie odišla.

10:43:26 - otázka od: Nina Brestičová Pán Fico, nehambite sa tak okato klamať ľuďom ? Prečo ste neurobili nič pre odstránenie korupcie počas vašej vlády ? Ako predseda vlády som odvolal veľký počet ministrov a nevyhováral som sa na to, že postup ministra bol v súlade so zákonom alebo že mi odvolanie ministra nedovoľuje koaličná zostava. Ak porovnám moje reakcie na etické a morálne zlyhanie ministrov s reakciami premiérky Radičovej. Je evidentný dôkaz, že premiérka je politicky absolútne slabá a nemôže urobiť absolútne nič, iba to, čo jej dovolia predsedovia koaličných strán. Rád by som pripomenul, ako sme ochránili špecializovaný trestný súd a presadili zákon o preukazovaní pôvodu majetku. Ak vláda I. Radičovej bude mať podobné alebo lepšie výsledky, potom pripustím, že to robia lepšie. Ale dnes na to neexistuje žiadny dôkaz.

10:44:10 - otázka od: verutak Cest praci! Chcem sa len opytak, kedy predpokladate Vas navrat do vedenia statu, ja davam modrakom rok, maximalne dva. Ako to vidite Vy? Slovensko Vas potrebuje. Predčasné voľby nie sú reálne, pretože je príliš krátko od volieb v roku 2010. Dá sa očakávať rozpad tohto pravicového zlepenca a opätovné pokusy pravicových strán dohodnúť sa, čo bude viesť k veľkej nestabilite.

10:46:58 - otázka od: Martin Dobry den pan Fico, myslite si ze by pomohlo Slovakom s malym zarobkom alebo so ziadnym prijmom ak by sa znízila dan na 10% z výrobkom na predaj z dvora? My sme zaviedli 6-percentnú daň na predaj poľnohospodárskych produktov z dvora a bol to úspešný projekt, pretože ľudia si mohli kúpiť čerstvé a lacnejšie produkty priamo u poľnohospodárov. Pravicová vláda to zrušila a k tomu ešte pribalila zvýšenie DPH na 20 %, zrušila takzvanú červenú naftu pre poľnohospodárov a výrazne znížila objem finančných prostriedkov podporujúcich poľnohospodárstvo. Toto bude viesť k ďalšiemu zdražovaniu. Zvolávame mimoriadnu schôdzu NR SR, pravdepodobne týždeň pred riadnou marcovou schôdzou a navrhujeme nielen znížiť DPH z 20 na 19 %, ale aj opätovné zavedenie 6-percentnej dane na spomínané produkty. Výpadok v štátnom rozpočte, spôsobený znížením DPH, chceme nahradiť osobitnou daňou pre banky.

10:48:14 - otázka od: Peter Páči sa vám pani premiérka Radičová ako žena? Pozývam každého na veľké turné, ktoré robíme pri príležitosti MDŽ a tam každý uvidí, že sa stretávame so ženami všetkých vekových kategórií. Ak príde pani Radičová na jedno takéto podujatie, aj ona určite dostane kvietok, pretože na MDŽ na ňu nebudeme pozerať ako na premiérku, ale ako na ženu.

10:50:46 - otázka od: Miki Pan Fico, mozete verejne slubit, ze ked ziskate vo volbach viac ako 60 percent bude na Slovensku aj nadalej demokracia a budu sa dodrziavat ludske prava? Fidesz v Maďarsku je dobrým príkladom toho, aká nebezpečná môže byť ústavná väčšina v rukách jednej politickej strany. Vždy som bol za čo najmenší počet strán vo vládnej koalícii a pevne verím, že nová vládna koalícia, ktorá vznikne po páde pravice, bude len dvojčlenná, čo na jednej strane umožní kontrolu, ale aj obrovskú politickú stabilitu. Opäť treba porovnať politickú stabilitu v rokoch 2006-2010 a to, čo sa darí tejto pravicovej vláde za posledných 8 mesiacov. A k ľudským právam mám dobrý vzťah. Ako je všeobecne známe, 7 rokov som v tejto oblasti zastupoval SR pred Európskym súdom pre ľudské práva v Štrasburgu.

10:53:51 - otázka od: mmm Prečo klamete a využívate nízke IQ väčšiny svojich voličov, ktorí vám všetko uveria? Mali by ste myslieť aj na slušných, ktorí poctivo pracujú a z vaších prázdnych rečí sa nenajedia. Nikdy nepodceňujte voliča! Vôbec nezáleží na tom, či je volič so základným, stredným alebo vysokoškolským vzdelaním. Každý volič vie rozpoznať, čo je preňho dobré alebo zlé. Pravica sa snaží vytvárať dojem, že tvorí akúsi elitu a že kto nevolí pravicu, je menejcenný. Toto je najväčší omyl, akého sa môže politik dopustiť a ja nemám pocit, že by sme v rokoch 2006 až 2010 kŕmili Slovensko prázdnymi rečami. Som Európan, ale predovšetkým Slovák a Slovensko má právo na svoj vlastný život v európskom priestore. A tento život bude taký, aká bude odvážna vláda. My sme mali odvahu stavať ihriská, diaľnice, atómové elektrárne, reprivatizovať, držať ceny na uzde a ľudia si to pamätajú. Som veľmi zvedavý, čo si ľudia zapamätajú, keď skončí táto pravicová vláda.

10:55:08 - otázka od: Alojzia verutakova Dobrý deň pán predseda. Ste môj obľúbený politik a volíme Vás celá naša rodina. Želám Vám do ďalšieho obdobia veľa síl a pracovných úspechov. Dúfam, že po ďalších voľbách budete opäť premiérom. Ďakujem. Veľmi dobre padne, keď v týchto dňoch a týždňoch, kedy zodpovedám za všetko, vrátane vypadávania chlpov zo psov, ľudia rozoznávajú, kto je kto a čo za týmto človekom je alebo nie je. Želám autorovi tohto odkazu a jeho rodine len to najlepšie.

10:56:35 - otázka od: Spirit- Dariovej brat Dobry den pan Fico zelam vam vela sil !!! u nas na Liptove mate velku podporu !!! kedy budu predčasné volby ??? je na čase aby boli mam dojem ze na jesen ich tu mame a mnoho slovakov ktori neboli volit vas pojdu teraz volit aj aj lutuju ako moja manzelka ktora nebola volit a lutuje to vy ste nas premier ! Ďakujem za odkaz a potvrdzuje, že mnohí ľudia v roku 2010 sa spoliehali na automatické víťazstvo Smeru, čo mu podľa všetkého odobralo tak potrebné 2-3 percentá, na ktoré Smer určite mal kapacitu.

10:58:15 - otázka od: opiciak Som Vas odporca a preto vyuzijem prilezitost pytat sa Vas priamo. Preco ste nepodnikli kroky ktore by objektivne potvrdili nepravost nahravky s hlasom Vasmu podobnym? Ked tvrdite ze to je podvrh mali by ste sa predsa usilovat dokazat to. Odpovedal som na všetky požiadavky orgánov činných v trestnom konaní. Bol som vypočutý, predložil som všetky informácie, ktoré sa týkajú financovania strany Smer. Je to podvrh a ja nemám dôvod sa k tejto téme opakovane vyjadrovať. Naviac je zaujímavé, že tento podvrh bol vytiahnutý proti nám doslova pár hodín pred parlamentnými voľbami. Vec je po vyšetrovaní uzatvorená.

11:01:14 - otázka od: mikka Zdravim Vas pan Fico, chcem sa opytat kedy konecne polozite tuto vladu a konecne sa vratite spat, lebo to sa uz neda vydrzat. Dakujem a dufam, ze ked sa vratite naspat, tak ostanete pri moci aspon dvadsat rokov.. Drzim Vam palce..Miso z Blavy Vláda môže padnúť len vtedy, ak stratí väčšinu v NR SR, čo je v súčasnej dobe pomerne komplikované, pretože na udržanie tohto pravicového zväzku došlo k dohodám, napríklad pri obsadení GP alebo kto bude politicky kontrolovať privatizáciu ktorej teplárne. Loď, aby úplne zastavila, potrebuje pomerne dlhú plavebnú čiaru, a preto by som chcel požiadať každého o trpezlivosť. Smer a jeho tieňový kabinet a poslanecký klub budú tvrdo, ale legitímne oponovať tejto pravicovej vláde a urobíme všetko pre to, aby sme skrátili jej štvorročný politický život.

11:02:45 - otázka od: Tytan Nemam pomaly co zrat pisem to ako hovorim situacia na slovensku sa zhorsuje !!!!!!!!!!! preco nic nerobite ??? ako SMER ? vam to je tiez jedno ze ludia su hladni ? a vsetko ide hore ceny..... aj DPH 23.3 je prva demonštrácia ludia sa daju dokopy tento zlepenec treba rozlepit cim skorej tym lepsie Veľmi pozorne sledujeme zdražovanie a nesnažíme sa len kričať, ale aj predkladať alternatívy. Už som dnes v jednej otázke povedal, že navrhujeme znížiť DPH a zaviesť osobitnú daň pre banky. Rovnako je treba držať za každú cenu nástroje na reguláciu cien, predovšetkým energií. Nie som však za chaos v štáte, som za demokratický politický súboj, v rámci ktorého si ľudia budú môcť vybrať.

11:04:56 - otázka od: Denisa Pán Fico, ste veľký sympaťák. Kedysi dostal pán Počiatek, malú rolu v Paneláku. Ak by ste dostali takúto ponuku aj vy, prijali by ste ju? Začínajúci politik robí často mnohé chyby. Aj ja som sa nechal nahovoriť a strašne falošne som spieval v jednej súkromnej televízii. Dnes nemám odvahu sa na to ani pozrieť a vyčítam aj Milanovi Ftáčnikovi, že do toho išiel, pretože som si myslel, že vie spievať. Zdá sa, že nevie a ešte k tomu zabudol aj slová. Po 20 rokoch v politike sa prirodzene vyhýbam takýmto spôsobom prezentácie a ak mám urobiť niečo nepolitické, tak dávam prednosť futbalovému zápasu alebo napríklad recitovaniu básničky na MDŽ pre ženy.

11:07:35 - otázka od: iva Vážený pán Fico. To sa ani trochu nehanbíte, že ste okradli tento štát o toľké milióny s Vašimi ľuďmi a teraz vykrikujete na vládu Ivety Radičovej čo sú za vláda. Berte si z nej príklad. Nevrieska ako vy na všetko a všetkých ale vie vysvetliť dobré aj zlé. Mali by ste už konečne opustiť slovenskú politiku a venovať sa právu, ktoré Vám tak ide/ako ste sám vraveli/. Tak dovidenia pán Fico, máme Vás dosť. Rešpektujem aj opačný názor a politik nemôže mať podporu všetkých občanov. Predsalen jednu poznámku. V rokoch 2006-2010 sme sa nevyhovárali na predchádzajúcu vládu a robili sme, čo sme mohli, pričom sme boli vystavení výzvam, ktoré nezažila žiadna vláda. Napríklad obrovskej plynovej kríze, zavedeniu eura, vstupu do Schengenu a samozrejme predovšetkým svetovej finančnej kríze. Mám pocit, že to je práve súčasná vláda, ktorá sa neustále vyhovára na naše pôsobenie, ale verejnosť týmto rečiam už neverí. Napriek tomu Vám želám všetko dobré a prajem Vám, aby ste naozaj spokojne a spresvedčením, že robíte správne opäť volili pani Radičovú.

11:10:48 - otázka od: Marek Tak ako je to s tym Gay barom??? boli ste tam??? alebo nie? Bol som v gay bare, pričom som netušil, že som v gay bare, navyše som nevedel, že je to takáto významná inštitúcia, keďže jej médiá toľko venovali pozornosť. Nevšimol som si v ňom žiadne zvláštne veci, ktoré by ma mali okamžite z takéhoto baru vyhnať, pretože ľudia sa v ňom normálne zabávali.

11:13:13 - otázka od: Robert Pozdravujem a chcem sa opýtať čo si myslíte o tom, ŽE VODA SA STÁVA PREDMETOM BIZNISU ? Kto dal právo manažerom vodární prezentovať sa ako obchodná spoločnosť a podnikať s vodou ako zdrojom našej existencie? Ďakujem za odpoveď a držím palce... Za plyn platíme Nemcom a Francúzom. Za elektrinu Talianom, za telefóny Nemcom. Za teplo budeme platiť nevieme, komu a pomaly aj faktúry za vodu, ktorá je naším národným bohatstvom, budú posielať zahraničné firmy. Absolútne odmietam akúkoľvek kontrolu zahraničných firiem nad pitnou vodou. Myslím si, že nová vláda, ktorá príde, sa bude musieť podstatne viac tejto téme venovať a štát spoločne s mestami a obcami musí tvoriť neprekonateľnú bariéru pred akýmikoľvek chúťkami súkromného sektoru, predovšetkým zo zahraničia kontrolovať výrobu a distribúciu pitnej vody.

11:16:10 - otázka od: Chlopek Dobry den, zaujimalo by ma preco neuznavate odkaz 17. november. Vy si nevazite obcanov ktori boli nie len u nas ale v celom vychodnom bloku muceni, prenasledovani, popravovani, pre svoje nazory? Ved socializmus zavrazdil a roznym sposobom potlacal prava viac ludom ako nacisti za druhej svetovej vojny, dokonca aj na vzniku durhej svetovej vojny mal podiel bolsevik "Pakt Ribbentrop-Molotov". Dalsia otazka, preco sa u nas tresta podpora a propagacia hnuti potlacajucich zakladne ludske prava a slobody len v kontexte s fasizmom, ved aj komunizmus ako pisem vyssie ma rovnake charakteristiky a verejne sa prezentuje, dokonca mame aj zakon 125/1996 o nemoralnosti a protipravnosti socializmu ktory jasne definuje byvali rezim ako potlacajuci ludske prava a slobody, takze prezentovat byvali rezim ako dobry je trestny cin. Médiám sa niekedy podarí vytvoriť obraz, ktorého sa politik veľmi ťažko zbavuje. Nebudem sa však vyviňovať a opätovne zopakujem môj postoj človeka, ktorý prežil 25 rokov v predchádzajúcom režime. Odmietam tvrdenie, že do roku 1989 tu bola iba nejaká čierna diera. Ľudia pracovali a vytvárali hodnoty, ktoré po roku 1989 politici privatizovali a odovzdávali do cudzích rúk. Ja si preto vážim ľudí, ktorí robili tak do roku 1989 aj po roku 1989 a za múdreho politika považujem toho, kto vie oddeliť dobré veci od zlých, pretože do roku 1989 tu boli dobré aj zlé veci, tak ako je tomu aj dnes po roku 1989. Odmietam ale čiernobiele videnie sveta.

11:18:32 - otázka od: Julián Mandúch Prečo ste odmietli obhajovať pred súdom svoje protiústavné zákony, keď ste sa ešte pri ich schvaľovaní búchali do prsíčok, že "nech sa páči, my sme pripravení"? Neurobili ste si tým z orálu anál? Ani nečakám, že odpoviete. Prečo? No lebo jednoducho Fico! Nešlo o žiadnu obhajobu, ale len o vyhlásenie rozhodnutí Ústavného súdu. Naďalej trvám ako politik na tom, že je nesprávne, aby si súkromné zdravotné poisťovne ponechávali z peňazí ľudí, ktoré im musia povinne zo zákona posielať nejakú časť ako zisk. Ide o verejné zdroje a takto ich označil aj Európsky súdny dvor. Nájdime preto takú právnu úpravu, ktorá bude zodpovedať názoru Ústavného súdu SR, ale nedovoľme, aby si niekto z verejných zdrojov vytváral miliardové zisky.

11:20:46 - otázka od: Alexandra Prečo ste nikdy nešli do priamej konfrontácie s inými politikmi v médiách (TV, rozhlas), z čoho máte strach? Niekedy je dobré si aj zapnúť STV, Markízu alebo rozhlas a nečítať len blogy na denníku SME. Potom by ste zistili, koľkokrát som bol v konfrontácii s politikmi. Naviac po toľkých rokoch v politike celkom prirodzene uprednostňujem televízne relácie, ktoré sú obsahovo zaujímavé a nie sú iba prekrikovaním sa.

11:23:22 - otázka od: Peter Prajem príjemný deň.Pán Fico mám jednu otázku,strašne zle sa počúva a prežíva čo stvára táto vláda,nemáte niekedy chuť s tým praštiť a žiť pokojný a kludný život,ved tá arogancia vlády je niekedy až neznesitelná. V rokoch 2009 a 2010 bolo slovo Fico, nie meno, slovo Fico najčastejšie používaným slovom v slovenských médiách. Hovoriť o pokojnom živote sa v prípade politickej práce povedať nedá, a preto je Vaša ponuka "praštiť" s tým veľmi lákavá. Politik však nemôže podľahnúť sezónnym výkrikom a útokom, a pokiaľ cíti podporu významnej časti verejnosti, čo aj ja cítim, má určité povinnosti voči týmto ľuďom. Ujsť je veľmi jednoduché a odísť z politiky v čase, keď vás už nikto nechce, je smiešne. Preto pri súčasnej podpore Smeru budú musieť oponenti tejto politickej strany moju prítomnosť ešte nejaký čas vydržať.

11:24:49 - otázka od: Michala O takych 20 rokov si vas deti budu mylit s Meciarom, hreje Vas to pri srdci? S Mečiarom si ma určite nepomýlia, pretože si ma určite zapamätajú ako Fica a radšej zostať v hlavách ľudí ako v sladkom zabudnutí.

11:29:50 - otázka od: tono nemyslite si ze znizenim DPH na 5 percent na potraviny..oblecenie..stavebniny..ludia by si mohli viac dovolit kupit a tym by pritieklo viac penazi do rozpoctu. Slovensko patrí ku krajinám s jednou z najvyšších DPH a po zjednotení DPH na 19 % sme začali znižovať DPH na 10 % na niektoré produkty ako lieky, zdravotnícke pomôcky alebo učebnice a na 6 % pri predaji produktov z poľnohospodárskeho dvora. Tendencia znižovať je správna, pretože nemôžeme nedostatok finančných prostriedkov v štátnom rozpočte riešiť len na úkor ľudí zvyšovaním cien. Zodpovednosť musia niesť aj finančné inštitúcie a banky.

11:31:42 - otázka od: Lukas Brutvan Pan Fico tunel Branisko?otvarali ste alebo ste chceli otvarat ucty vo Svajciarsku nejako to vsetko utichlo okolo tunelovania tunela Branisko ludia narod caka na odpoved a doriesenie a dostavanie tunela branisko, jazdit obojsmerne v jednom tuneli si myslim, ze je velmi nebezpecne a hlavne ak sa do neho tlacia vladne vozidla!! vopred dakujem za odpoved Vo veci tunelovania tunela Branisko prebieha vyšetrovanie a do toho nemôžem zasahovať. Fakt je ale ten, že boli identifikované účty vo švajčiarských bankách niektorých predstaviteľov štátnej správy, ktorí zodpovedali za výstavbu tohto tunela.

11:34:05 - otázka od: ako sa mas Dúfam, že máš 25 rokov a si pekná bruneta. Ak je to tak, tak sa mám strašne dobre. A teraz vážnejšie. Ďakujem všetkým zúčastneným za otázky, či už boli pozitívne alebo negatívne a všetkým želám pekný deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu