Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Párty opisujú ako orgie, rodičia na ne nahovárali dcéry

Taliansky premiér Silvio Berlusconi
Taliansky premiér Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

RÍM - Talianska tlač dnes zverejnila svedectvo rodičov, ktorí podľa záznamov z telefonických odpočúvaní nabádali svoje dcéry, aby sa zúčastnili na kontroverzných večierkoch u premiéra Silvia Berlusconiho.

Šéf talianskej vlády čelí v posledných dňoch ďalšiemu škandálu nazývanému Rubygate, ktorý sa týka údajne bujarých večierkov v jeho vile v Arcore pri Miláne. Prokuratúra ho vyšetruje pre podozrenie z intímneho styku s neplnoletým dievčaťom Ruby a zo zneužitia postavenia.

Corriere della Sera cituje brata jednej z dievčat, ktoré bolo na večierku, ako svojej sestre telefonoval: "On môže vyriešiť mnoho našich problémov. Mamičkiných, tvojich aj mojich." Párty v Berlusoniho vile tlač opisuje ako orgie, ale Berlusconi aj mnohé zo zúčastnených dievčat vyhlásili, že išlo o celkom normálne večierky.

"Predišiel ťa celý zástup dievčat, Giada, Isabella Cristina, prebuď sa, dcérka," povedal podľa denníka do telefónu otec Barbary Faggioliovej, ktorá sa podľa Corriere della Sera na večierkoch zúčastnila. Matka Iris Berardiovej sa podľa denníka dcéry po telefóne pýtala: "Koľko ti dal? Päť?" Teda päťtisíc eur. Tá na to odpovedala: "Sedem."

Ľavicový denník La Repubblica píše o "dramatickej realite", kedy otcovia, matky, bratia a sestry radia dievčatám, aby boli k Berlusconimu viac ústretové, upútali jeho pozornosť a zviedli ho. La Stampa píše o "smutnej armáde" rodičov, ktorí sa chcú stať Berlusconiho príbuznými. Dokumenty z vyšetrovania Rubygate ukazujú taliansku rodinu na polceste medzi ambíciami a beznádejou, napísal Corriere della Sera.

Talianska tlač už niekoľko dní zverejňuje rôzne úryvky zo záznamov odpočúvania mobilných telefónov dievčat z Berlusconiho večierkov, ktoré nariadila milánska prokuratúra. V rámci vyšetrovania požiadala taliansky parlament, aby povolil prehliadky v kanceláriách spadajúcich pod kompetenciu predsedu vlády. Parlamentný výbor o tom má rozhodnúť v nasledujúcich týždňoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu