Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kauza sexu s neplnoletou pokračuje: Dnes sa začína odvolací proces s Berlusconim

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

MILÁNO - Na milánskom súde dnes začína odvolací proces s talianskym expremiérom Silviom Berlusconim. V takzvanej kauze Rubygate je obviňovaný z plateného sexu s neplnoletou a zo zneužitia právomoci. Súd prvej inštancie ho vlani neprávoplatne poslal na sedem rokov do väzenia.

Súd uznal politika vlani v júni vinným z toho, že zaplatil za sex s vtedy neplnoletou mladou marockou tanečnicou Karimou Mahrúgovou, známou ako Ruby. Navyše podľa rozsudku zneužil svoju právomoc, keď sa intervenciou u polície snažil zabrániť zatknutiu Mahrúgovej, ktorá bola podozrivá z krádeže. Berlusconi i Mahrúgová obvinenia odmietajú a tvrdia, že sex spolu nikdy nemali.
 
Berlusconi s talianskou justíciou zápasí dlhodobo. Vlani bol napríklad právoplatne odsúdený na štyri roky väzenia za daňové úniky vo svojom mediálnom kolose Mediaset. Vďaka amnestii sa mu dĺžka trestu znížila na rok. Kvôli vysokému veku ale nemusel sedemdesiatsedemročný politik nastúpiť do väzenia a vybral si miesto toho verejnoprospešné práce, a síce starostlivosť o seniorov v domove dôchodcov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu