Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

To je normálne, vysvetľoval polícii vodič "krivého" kamióna

Preťažený a naklonený kamión
Preťažený a naklonený kamión

HOLZKIRCHEN - Rozhorčenie a nepochopenie vyvolal u českého vodiča (45) kamiónu zásah nemeckej diaľničnej polície, ktorá mu zakázala ďalšiu jazdu s nezvyčajne nakloneným vozidlom. "To je predsa úplne normálne," argumentoval policajtom, ktorým sa naklonenie kamiónu nezdalo.

Podľa informácie zverejnenej na webe denníka Merkúr upútal spomínaný kamión pozornosť diaľničnej polície v stredu pred poludním na diaľnici A8 medzi Weyarnom a Holzkirchenom v južnom Bavorsku. Hoci neprechádzal cez žiadnu zákrutu, bol výrazne naklonený na stranu.

Policajti chceli zistiť príčinu tohto javu a zastavili vodiča na blízkom parkovisku. Na ich otázku im Čech, ktorého meno sa v správe neuvádza, odpovedal: "To je predsa normálne."

Pri kontrole sa ukázalo, že 12-tonový kamión bol značne preťažený. Náklad bol navyše úplne nezaistený a držala ho len plachta a polámané drevené vzpery.

Zákaz pokračovať v jazde vodiča pobúril ako úplne nepochopiteľný. Náklad musel byť preložený na druhý kamión. Český vodič musel zložiť kauciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu