Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nemocnicu trápia blchy, sestry nosia psie obojky

Blcha
Blcha

AUCKLAND/SYDNEY - Sestričky v nemocniciach v najväčšom novozélandskom meste Auckland čelia nezvyčajnému problému. Trápia ich blchy, ktoré zrejme do zdravotníckych zariadení doniesli pacienti od svojich domácich maznáčikov. Niektoré zo sestier proti nim bojujú obojkami, ktoré si pripínajú okolo členkov, napísal dnes denník The New Zealand Herald.

Zdravotní experti však varujú, že by ľudia zvieracie obojky napustené látkou, ktorá odpudzuje a zabíja blchy, používať nemali, pretože nie sú na ľuďoch odskúšané. Človek by si mal dokonca dôkladne umyť ruky po tom, čo obojok pripne svojmu psovi alebo mačke. Ako alternatívu ponúkajú zdravotnícke úrady elektronické obojky, ktoré blchy odpudzujú zvukom.
    
Jedným z postihnutých zdravotníckych zariadení je Middlemore Hospital, kde vedenie samo rozdávalo obojky sestričkám na pôrodníckom a popôrodnom oddelení, pretože tam nie je možné vykonať dezinfekciu, aby neboli ohrození novorodenci.
    
Novozélandské nemocnice však v boji proti nepozvaným návštevníkom nie sú samy; s celou radou hmyzových a zvieracích problémov sa stretávajú aj nemocnica v blízkej Austrálii. Ako uviedol denník Herald Sun s odvolaním sa na oficiálne informácie, v rokoch 2007 2009 hlásili miestne zdravotnícke zariadenia také problémy, ako mravce na operačnom sále, krysy na dialýze či šváby v koronárnej jednotke.
    
Do štyroch postelí jedného z izieb nemocnice v Moorabbinu vliezli jedovaté pavúky, zatiaľ čo kuchyňu a psychiatrickú krízovú jednotku vo Western Hospital zamorili šváby. Časť zariadenia Goulburn Valley Hospital si za bydlisko vybrali termity, ktorí
prožrali častí stropu a stien medzi kúpeľňou a kuchyňou. Problém s krysami riešila aj Royal Melbourne Hospital, kde sa hlodavce dostali na operačnú sálu, sterilnú výrobňu liekov aj endokrinologické oddelenie, dodal Herald Sun.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu