Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Živé tarantule pašoval v poštových balíkoch

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americké orgány zadržali muža, ktorý mal údajne v poštových balíkoch do USA prepašovať stovky živých tarantúl. Tento 37-ročný občan Nemecka teraz čelí obvineniam z nelegálneho dovozu zvierat.

Muža zadržali po prílete do Los Angeles, kde sa mal stretnúť so spoločníkom, ktorý mu v tomto lukratívnom biznise sekundoval.

Úrady informovali, že na prípade pracovali od marca tohto roka, kedy bežná prehliadka poštových zásielok odhalila v jednom z balíkov 300 živých tarantúl. Neskôr ešte poštou dorazili ďalšie dva balíky - v jednom sa vo farebnej slame z umelej hmoty našlo takmer 250 týchto veľkých pavúkov, v druhom bolo 22 chránených, takzvaných mexických červenonohých tarantúl.

Polícia sa v rámci "operácie Spiderman" nakontaktovala na odosielateľa a objednala si desiatky ďalších tarantúl. Tie dorazili v piatich balíkoch a niektoré cestu cez oceán neprežili. Úrady sa domnievajú, že Nemec obchodovaním s tarantulami po celom svete nelegálne zbohatol o zhruba 300.000 amerických dolárov. Ak ho súd z týchto aktivít usvedčí, hrozí mu až 20 rokov za mrežami a pokuta vo výške štvrť milióna dolárov.

V súvislosti s týmto prípadom agentúra Reuters podotýka, že bežné predstavy ľudí o tarantulách sú mylné. Mnohí ich považujú za nebezpečné pavúky, no ich jed je v skutočnosti slabší než ten, ktorým sa bránia včely. Je pravda, že uhryznutie tarantulou je bolestivé, no inak sú celkom neškodné. Tieto pavúky sú chovateľmi považované za krotké a učenlivé. Samičky sa môžu pokojne dožiť aj vyše 20 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu