Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zadržali bývalého policajta, ktorý chcel zastreliť Obamu

Prezident USA Barack Obama
Prezident USA Barack Obama

WASHINGTON - Americkí federálni agenti zatkli bývalého policajta, ktorý sa vyhrážal, že zabije prezidenta Baracka Obamu. Muž po zadržaní zopakoval, že keby dostal príležitosť, s chuťou by Obamu zastrelil, pretože prvý černošský prezident USA podľa neho "nerobí dosť pre Afroameričanov".

Stephen Bowden (80) zo štátu Južná Karolína na seba upozornil v polovici novembra, keď pri pravidelnej lekárskej prehliadke povedal zdravotnej sestre, že chce zabiť Obamu. Sestra upozornila policajtov, ktorí potom muža zadržali.

U Bowdena doma policajti našli tri pištole a jednu pušku ukryté pod posteľou, v ďalších častiach domu potom bolo ešte niekoľko strelných zbraní. Nie je jasné, či ich muž vlastnil legálne. Bývalý policajt po zadržaní vyhlásil, že svoje slová myslel vážne.

"Keby som dostal príležitosť postaviť Obamu k múru a streliť ho, urobil by som to. Keby to bolo možné, zabil by som prezidenta za to, čo urobil tejto krajine," povedal agentom potom, čo ho informovali o práve nevypovedať. Podľa denníka The Washington Post čaká Bowdena vo väznici psychiatrické vyšetrenie. Potom sa rozhodne, či bude formálne obžalovaný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu