Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vojna vo favelách trvá, polícii pomáha armáda

Boje na uliciach Ria de Janeira
Boje na uliciach Ria de Janeira

RIO DE JANEIRO - Vojna prebiehajúca medzi strážcami zákona a priekupníkmi drog v druhom najväčšom brazílskom meste zdá sa, nemá konca kraja. Momentálne ma navrch polícia, ktorá tento týždeň stovkám ozbrojených zločincov zasadila poriadny úder.

Video, ktorý nedávno odvysielala miestna televízia, zachytáva členov gangu, ako sa po útoku polície rozutekali do neďalekých faviel a na vrcholky okolitých kopcov. Policajné zložky za pomoci armády na deviatich obrnených transportéroch prelomili barikádu tvorenú horiacimi autami a pneumatikami, vtrhla do ich úkrytov a doslova ich zahnala až na okraj mesta.

Početné skupiny priekupníkov sa teraz skrývajú v slumoch. Miestni obyvatelia na znak mieru už pri ich príchode začali mávať bielymi vlajkami.

Zločinci po prechode mestom za sebou zanechávajú hotovú spúšť; od nedele podpálili už 55 áut a autobusov. Pri stretoch bezpečnostných zložiek a organizovaných skupín zahynulo už 23 ľudí. Polícia v súvislosti s násilím a nelegálnym obchodom s drogami a zbraňami pozatýkala už 150 osôb.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu