Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Sadikiho čaká na Slovensku proces za pašovanie heroínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV - Údajného bosa drogového gangu Bakiho Sadikiho čaká na Slovensku súdny proces za pašovanie heroínu, hrozí mu väzenie na 20 rokov alebo doživotie. Obžalobu Generálnej prokuratúry prijal prešovský okresný súd, proces sa začne v januári.

Ako informoval hovorca súdu Michal Drimák, konanie voči Sadikimu začali ako voči ušlému, jeho pobyt totiž slovenské úrady nepoznajú. V auguste totiž oznámili, že stopu kosovského Albánca pravdepodobne stratili.

Sadikiho z pašovania heroínu obvinili v marci, obžalobu na neho podala prokuratúra na súd v júli. Sadikiho gang podľa obžaloby v rokoch 2007 až 2008 doviezol z Turecka na Slovensko šesť zásielok drogy, schovanej v športovej obuvi, pričom každá z nich vážila asi 20 kilogramov.

Časť drogy vyviezli do Poľska, Švajčiarska a Talianska. Desať kilogramov v hodnote 3,35 milióna eur však polícia zaistila v septembri 2008 pri razii v penzióne v Starom Smokovci. Okrem Sadikiho, ktorý s rodinou žil vo Vysokých Tatrách, sú v procese obžalovaní aj dvaja Slováci, ktorí sú v súčasnosti vo väzbe.

Sadikiho meno sa stalo známym po zverejnení údajného telefonátu z roku 1994 s exministrom spravodlivosti za HZDS a súčasným predsedom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom. Skoršie stíhanie Sadikiho pre obchod s drogami zastavili v roku 2008 pre nedostatok dôkazov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu