Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Za ponukami na prevody môže byť pranie špinavých peňazí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Podozrivé ponuky práce "agentov prevodu peňazí“ objavila polícia pri monitoringu webových portálov. Financie, ktoré sa takto majú prelievať, pravdepodobne pochádzajú z medzinárodnej trestnej činnosti.

Existuje podozrenie, že prijatím takejto ponuky a vykonaním požadovaných úkonov sa môžete stať spolupáchateľom pri legalizácii príjmov z trestnej činnosti v zahraničím,  informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Polícia odporúča na takéto ponuky nereagovať. Túto prácu ponúka neznáma americká spoločnosť, jej ponuky sú na rôznych webových stránkach.

Kontaktné osoby sú pravdepodobne Rusi. Záujemca pošle na kontaktnú adresu životopis. Ak spĺňa podmienky, tak ho oslovia a prostredníctvom e-mailu pošlú pracovnú ponuku. Cieľom spoločnosti sú prevody bankových platieb v rámci Európskej únie a USA.

"Podstata práce je poskytnúť spoločnosti vaše číslo účtu, kam vám majú zaslať peniaze," uviedla hovorkyňa. Tie potom "zamestnanec" vyberie a pošle prostredníctvom služby Western Union na iný bankový účet. Za tento zdanlivo nevinný úkon dostane províziu.

"Avšak cez váš účet pravdepodobne medzinárodné kriminálne skupiny perú peniaze získané trestnou činnosťou. Ako ´agent prevodu peňazí´ sa zabezpečením takejto služby stávate tzv. bielym koňom. Pri ďalšom vyšetrovaní, keďže poskytnete spoločnosti svoje osobné údaje, ste ľahko identifikovateľným spolupáchateľom. Ako spolupáchateľovi za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti hrozí väzenie od dvoch až do dvadsať rokov", dodala Dobiášová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu