Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Putin vyzval Rusov, aby vymysleli meno pre jeho psa

Premiér Putin so svojím novým prírastkom
Premiér Putin so svojím novým prírastkom (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský premiér Vladimir Putin na svojej internetovej stránke vyzval Rusov, aby mu pomohli vymyslieť meno pre čerstvý prírastok v domácnosti: šteňa bulharského ovčiaka, ktoré dostal počas návštevy Sofie minulý víkend. "Krycie meno" pre nového psíka má byť mužského rodu.

Putin bol síce darčekom od bulharského premiéra nadšený, ale zrejme sa mu nepozdáva meno Jorgo, ktorým šteňa bolo pôvodne pokrstené. Nové meno ešte nevymyslel, a tak vyzval krajanov, aby mu na oficiálnu stránku predsedu vlády poslali svoje návrhy.

Psík zdarne zvládol prelet do Moskvy aj karanténu a teraz pobehuje po premiérovej rezidencii v Novo-Ogarjove pri Moskve. Ešte sa tu ale nezoznámil s Putinovou obľúbenou fenkou Koni. Kým šteňaťu nie sú ani tri mesiace, jedenásťročná labradorka je už psia dáma v rokoch. Putinova manželka má zase dvoch pudlov.

"Je samozrejme veľmi dôležité, aké spolu budú mať vzťahy," upozornili premiérovi spolupracovníci. Premiérov hovorca Dmitrij Peskov už skôr nevylúčil, že by nový prírastok prípadne mohol "zmeniť adresu".

Podľa kynológov sú psy karakačanského plemena silní, otužilí a nenároční strážcovia kľudnej povahy. Dokážu priľnúť ku svojmu pánovi a ostatným členom rodiny.

Bývalý agent tajnej služby KGB Putin si cieľavedome pestuje povesť dobrodruha, ktorý neváha letieť v stíhačke za vojakmi bojujúcimi na Kaukaze alebo v ponorke zostúpiť do vodných hlbín. Ale už mnohokrát sa tiež prejavil ako veľký milovník zvierat. Pred dvoma rokmi dokonca dostal ako darček k narodeninám tigrie mláďa, ktoré istý čas aj obývalo premiérovu domácnosť, kým našlo vhodnejšie útočisko v jednej zoologickej záhrade.

Putinova fenka má ale svoje miesto po premiérovom boku isté. Pred časom ju prešlo aj to, že dôkladne "vyčistila" taniere s pohostením, nachystaným pre návštevu v premiérovej pracovni. "Koni všetko zožrala! Nič nezostalo!" začuli novinári čašníka, zatiaľ čo hrdinka dňa opúšťala scénu. "Koni, ty moje zlatíčko," upokojovala fenku kuchárka. Premiérovi spolupracovníci potom pripustili, že sušienky s marmeládou nie sú pre psa najvhodnejšia strava. Putin ešte ako prezident prosil novinárov, aby psovi nepodstrkovali laskominky, ktoré však Koni zbožňuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu