Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Po erotickom kalendári dostal Putin aj zakázané otázky

Alternatívny kalendár Zobraziť galériu (8)
Alternatívny kalendár

MOSKVA - Kalendár s šteklivými fotografiami moskovských študentiek, ktoré sa v predvečer 58. narodenín premiéra Vladimira Putina nechali zvečniť v spodnej bielizni, sa dnes dočkal odpovede na ruskom internete.

V "alternatívnom kalendári" sa stroho tváriace sa dievčatá, vraj tiež z fakulty žurnalistiky, ale v upätom tmavom oblečení a s prelepenými ústami, kladú premiérovi zakázané otázky, a to aj na vraždu známej kritičky Putinovho režimu Anny Politkovskej.

Žurnalistka bola zavraždená práve na Putinove narodeniny pred štyrmi rokmi. Ale vraha sa dodnes dopadnúť nepodarilo, ani vypátrať, kto si vraždu nepohodlnej novinárky objednal. Minuloročný proces s údajnými spolupáchateľmi skončil oslobodením podozrivých pre nedostatok dôkazov. Opozícia zo zločinu podozrieva Kremeľ, tajné služby alebo režim promoskovského čečenského prezidenta, ktorého Politkovská tiež kritizovala.

"Kedy oslobodia Chodorkovského?" pýta sa jedna zo študentiek na osud niekdajšieho ropného magnáta a Putinovho rivala, ktorý si teraz odpykáva osemročný trest a už v druhom procese čelí hrozbe ďalších 20 rokov za mrežami. Ďalšie otázky sa týkajú vplyvu inflácie na výšku úplatkov, žalostného stavu ruských ciest alebo slobody zhromažďovania; až doteraz moskovskí policajti odrážali a zatýkali účastníkov demonštrácií za toto ústavné právo.

"Alternatívny kalendár" ako prvý vo svojom internetovom denníku zverejnila jedna zo spoluautoriek s prezývkou liz-anderson. S kamarátkami sa vraj dohovorila, že nemôžu nechať predchádzajúci počin Putinových obdivovateliek bez reakcie. "Našej fakulte nerobíme hanbu," zdôraznila.

Podľa serveru NEWSru.com si táto odpoveď vyslúžila už viac pochvalných komentárov než nahé obrázky, ktoré vraj urobili škole hanbu.

Od erotického kalendára sa medzitým dištancovala dekanka fakulty Jelena Vartanovová. "Nič strašné sa nestalo, ale je poľutovaniahodné, keď sa osobné ambície presadzujú na účet mena fakulty," uviedla. Dvanásť hriešnic však predstavuje len mizivé percento z troch tisícoviek poslucháčov, a tak by reputácia nemala príliš utrpieť. S dievčatami už vedenie fakulty nič nenarobí, pretože už majú diplom vo vrecku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu