Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slovák predložil v banke falošný šek za 900 tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZLÍN - Banku na svoj príchod vopred pripravil. Informoval sa, či mu šek "londýnskej banky" dokážu preplatiť a prezradil im aj to, že bude vypísaný na veľkú sumu. S pracovníčkou Komerčnej banky potom vypísal príkaz na inkaso a šek nechal poslať do jej pražskej centrály.

Odtiaľ ale prišla informácia, že ide o falzifikát a že sa šek nepreplatia. Päťkrát trestaný Slovák Martin Miklovič (35) v banke vystupoval pod falošnou identitou. Vydával sa za iného Slováka, na falošnom doklade ponechal jeho osobné údaje a vymenil iba fotografiu.

Skutočný majiteľ preukazu bol v tom čase vo vyšetrovacej väzbe. Miklovič rovnaký falošný občiansky preukaz použil už v januári 2008 pri cestnej kontrole. Policajti zistili aj to, má Česku zakázaný pobyt až do roku 2015.

Miklovič tvrdil, že šek dostal od známej Renáty Weissovej, Slovenky žijúcej v Madride. Údajne chcela podnikať v Česku a od Mikloviča kupovala jeho firmu. Peniaze vraj boli určené na jej rozjazd a počiatočnú prevádzku. O tom, že šek je falošný, údajne nevedel. Weissová však jeho slová poprela s tým, že v Španielsku žije 22 rokov a záujem podnikať v Česku nemala.

Súd muža za podvod, ktorý sa odohral v júni 2008, poslal do väzenia na osem rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu