Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Angličan obral investorov o 120 miliónov na realitách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

RATAJE NAD SÁZAVOU - Protikorupčná polícia zadržala Brita obvineného z podvodov za vyše 120 miliónov korún. Od roku 2008 ho stíhali na úteku.

Sudkyňa ho vzala do väzby, aby sa ďalej nemohol vyhýbať trestnému stíhaniu alebo prípadnému väzenia, uviedol dnes na policajných stránkach hovorca polície Roman Skřepek.

Muža (64) v auguste 2008 obvinili z toho, že "pod prísľubom zhodnotenia prostriedkov investovaných na českom realitnom trhu" vylákal od občanov Japonska, Nového Zélandu, Švajčiarska, Austrálie, Francúzska, Singapúru, Peru, Škótska, Veľkej Británie, Venezuely, Nemecka, Bruneja, Kanady, Nepálu, Malajzie a Nigérie čiastku prevyšujúcu 120 miliónov korún.

Súd na neho vydal príkaz na zatknutie. Policajti podľa Skřepka dva roky usilovne pátrali po mieste jeho pobytu, pretože bolo pravdepodobné, že sa stále zdržiava v Českej republike. "Akonáhle sa zistilo, kde sa zdržiava, vykonala sa blesková akcia, ktorá skončila jeho zatknutím," dodal. Kriminalisti muža zadržali v utorok skoro ráno v chatovej oblasti v Rataji nad Sázavou v strednom Česku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu