Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovák olúpil právnika v Grazi, dostal 6 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GRAZ - Na šesť rokov odňatia slobody nepodmienečne odsúdili dnes v metropole rakúskej spolkovej krajiny Štajersko - Grazi za lúpež tridsaťročného Slováka, ktorý omámil istého tamojšieho právnika v jeho byte a následne ho obral o hotovosť i o šperky.

Obžalovaný, ktorý sa s obeťou zoznámil v bare pre gayov vo Viedni a ktorý ho vedno s krajanom-bratrancom potom sprevádzal do Grazu, zodpovednosť za čin od začiatku popieral.

Po omámení obete zrejme s využitím kvapiek v konzumovanej vode obaja Slováci vyprázdnili sejf právnika, ktorý ich predtým pozval do svojho bytu. Po druhom z páchateľov sa ešte pátra.

Právnik vypovedal, že po tom, ako nadobudol vedomie, mu bolo veľmi zle a sotva dokázal stáť na nohách. Napriek tomu si však všimol, že všetky poháre boli umyté, odtlačky prstov poutierané, vyplynulo z informácií prokurátorky.

Iba na dolnej časti jednej z váz sa napokon našiel odtlačok, na základe ktorého bolo možné identifikovať obžalovaného, ktorý však tvrdil, že obeť navštívil už skôr.

Slovák argumentoval aj tým, že nemal dôvod na podobný čin, pretože ho obeť lúpeže uviedla i vo svojom testamente.

Poškodený poprel, že by bol s obžalovaným mal homosexuálny vzťah a dodal, že mu len niekoľkokrát pomohol napríklad peniazmi na benzín. Nikdy však za to nič nepožadoval. "Ešte nikdy som za sex neplatil, podčiarkol právnik, ktorého argumentáciu si súd osvojil."

Rozsudok ešte nie je právoplatný, informovala rakúska agentúra APA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu