Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sandru (17) mal zadržiavať tri týždne, dostal 6 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Násilím ju vtiahol do auta a tri týždne zadržiaval vo svojom byte v nechvalne známom bratislavskom Pentagone. Podľa obžaloby jej dával drogy, surovo ju bil a znásilňoval! V spise sa tvrdilo aj to, že ju po sexuálnych výčinoch nútil, aby sa obesila. Okresný súd Milanovi vymeral 6 rokov.

Znásilnenie a obmedzovanie osobnej slobody sa však na súde nepreukázalo. "Pri dokazovaní nebolo preukázané obmedzovanie osobnej slobody a znásilnenia poškodenej, súdom bola preukázaná vina v ublížení na zdraví a na šírení toxikománie," spresnil hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Obžalovaný by si mal trest odpykať v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia, súd mu nariadil aj protitoxikologické liečenie ústavnou formou. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. "Obžalovaný ani prokuratúra sa po vynesení rozsudku nevyjadrili, plynie im zákonná 15-dňová lehota na prípadné podanie odvolania," dodal Adamčiak.

Milan I. už bol v prípade odsúdený, ale krajský súd v novembri 2009 pre procesné pochybenia zrušil odsudzujúci rozsudok okresného súdu, ktorý mu neprávoplatne vymeral 13 rokov väzenia.

Obžalovaný na súde v minulosti tvrdil, že Sandra k nemu prišla dobrovoľne aj s kamarátkou a zblížili sa, vraj spolu fetovali. Údajne od neho nechcela odísť, i keď mala viackrát takú možnosť.

Zranená podľa neho bola počas incidentu, keď na Milana I. zaútočila skupina viacerých ľudí na zastávke. Prokurátor mal však k jeho výpovedi výhrady, lebo raz Milan I. ukazoval, že mu pri incidente zranili ľavú, potom zas pravú ruku. Upozornil aj na posudok znalca, že zranenia dievčaťa vznikali postupne. Obžalovaný sa k tomu nevedel vyjadriť s odôvodnením, že nie je lekár.

V obžalobe sa tvrdilo, že dievča muselo užívať drogy, údajne ju obžalovaný bil rôznymi predmetmi, napríklad gitarou alebo tĺčikom. Po znásilnení ju vraj nútil, aby sa obesila. Po troch týždňoch sa dievčaťu podarilo ujsť, malo viaceré zranenia. Obžalovaný má aj ďalší súd, prípad súvisí s drogovými deliktami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu