Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pacienta odpojila od prístrojov, takmer zomrel!

Sestra omylom vypína podporný prístroj Zobraziť galériu (2)
Sestra omylom vypína podporný prístroj

DEVIZES - Doplatil na nedbalosť zdravotnej sestry! O Angličana, ktorý od dopravnej nehody spred niekoľkých rokov zostal paralyzovaný od krku dole, sa v jeho dome starala zdravotná sestra. Tá však omylom vypla podporný prístroj, ktorý ho udržiaval pri živote a vzápätí zlyhala aj pri poskytnutí prvej pomoci!

Celý incident zachytila kamera, ktorú si dal Jamie Merrett (37) nainštalovať do domu práve kvôli nedostatku dôvery voči zdravotnej sestre Violette Aylwardovej. Záznam ukazuje, ako sestra manipuluje s prístrojom, ktorý pomáha Jamiemu dýchať a nedopatrením ho vypne.

Hneď nato začal bzučať alarm, ktorý Aylwardovú upozornil na bezprostredné ohrozenie pacientovho života. Uviesť prístroj opäť do prevádzky sa podarilo až privolaným zdravotníkom, a to po dlhých 21 minútach!

Taký dlhý čas bez prívodu kyslíka však na Jamiem zanechalo trvalé následky v podobe poškodenia mozgu. Nehoda, ku ktorej došlo takmer pred dvomi rokmi, mu nenávratne zmenila život. Predtým bol schopný používať invalidný vozík a pomocou počítača dokázal komunikovať so svojím okolím. Teraz je podľa svojej sestry z mentálneho hľadiska na úrovni dieťaťa.

Jamieho lekári sa v súčasnej dobe snažia o to, aby mohol byť prevezený späť do domácej opatery. Aylwardovú suspendovali a momentálne čaká na výsledky vyšetrovania Komory zdravotných sestier, do ktorej ešte donedávna patrila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu