Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Dôchodca nechcel podpísať zmluvu, zbili ho traja predavači

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Z trestných činov výtržníctva a ublíženia na zdraví so sadzbou až tri roky odňatia slobody obvinila dnes česká polícia v Mělníku troch predavačov vo veku 25, 27 a 57 rokov, ktorí fyzicky napadli 70-ročného dôchodcu. Ten na ich reklamnej akcii odmietal podpísať kúpnu zmluvu na ich produkt.

K incidentu došlo počas víkendu na tzv. predvádzacom výlete až vo Francúzsku, ale senior to nahlásil až po návrate domov. Na prípadný trest bude mať vplyv aj to, ako dlho potrvá liečba a rekonvalescencia dôchodcu.

Prípad napadnutia dôchodcu na predvádzacej akcii sa stal iba krátko po tom, ako pred takýmito nákupmi v informačnej kampani varovalo české Združenie ochrany spotrebiteľov. Tejto mimovládnej organizácii sa denne sťažujú až desiatky ľudí, najmä seniorov, ktorí dodatočne zistili, že na bezplatných výletoch spojených s predvádzaním výrobkov nakúpili nekvalitný a predražený tovar, ktorý sa im nedarí vrátiť či reklamovať.

Podľa Českej obchodnej inšpekcie pri jej kontrolách tohto typu predaja boli zistené nedostatky až v polovici prípadov. Okrem klamlivej reklamy predajné zmluvy často neobsahujú informáciu o možnosti odstúpiť od zmluvy do 14 dní bez udania dôvodu. Častým javom je aj nemožnosť následnej komunikácie s predávajúcim, ktorý na deklarovanej adrese nesídli a reklamovaný tovar nepreberá.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu