Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nechcela šliapať chodník, uškrtená skončila v rybníku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HRADEC KRÁLOVÉ - Dievča (18), ktoré k nim pristúpilo do auta, trojica presviedčala, aby pre nich robilo prostitútku. Keď sa začalo vzpierať, Jiří Sivák (36) ho udrel do hlavy, škrtil ju svetrom a potom ju spolu so svojimi kumpánmi hodil do opusteného rybníka! Tvrdí to obžaloba.

Čin sa mal stať v októbri 2006. Torzo z tela mladej ženy však našli poľovníci až na začiatku decembra 2008. Policajti pri pátraní kontaktovali až 2000 ľudí.

Sivák, ktorého obžaloba viní aj z predaja pervitínu, pred súdom priznal iba drogové delikty. "S obžalobou z vraždy a kupliarstva nesúhlasím, poškodenú ani nepoznám," povedal Sivák.

Dievča údajne nepoznal ani ďalší obžalovaný Radim Friml. "Nechápem, čo tá kauza má so mnou spoločné," povedal. Obžalobu dnes odmietol aj František Miko (50), ktorý sa najprv ku skutku priznal. "Policajti ma k tomu donútili, nemám s tým nič spoločné," tvrdil.

Prípadom z východných Čiech sa zaoberá krajský súd. V prípade preukázania viny im hrozí 12 až 15 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu