Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovák chcel s kamarátom zavraždiť Češku, pri škrtení im došli sily!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: filmstagecom)

ZLÍN - Žena z Valašskokloboucka v piatok prežila útok vrahov. Tridsaťdvaročný Slovák a o šesť rokov mladší muž zo Vsetínska sa rozhodli, že ženu zabijú a okradnú. Dlhé minúty ju škrtili a nakoniec bezvládne ležiacu obeť nechali ležať na zemi a odišli do krčmy. Tá ale prežila.

Muži, ktorí u ženy nejakú dobu bývali, v piatkový večer spoločne popíjali. Potom ju starší z nich vylákal do spálne, mladší medzitým pripravoval zbraň - čierny plastový kábel. "S tým potom vstúpil do izby a bezbrannú ženu začal biť a škrtiť. Jeho kamarát sa k nemu pridal po tom, čo si na ruky nasadil rukavice. Žena im nakoniec naznačila, kde má peniaze aj platobné karty a prezradila im PIN kódy," uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Macalíková.

Obaja páchatelia po niekoľkých minútach so škrtením prestali. Údajne preto, že boli vysilení a tiež sa báli, že sa vrátia synovia obete. Žena chrčala a len bezvládne ležala. V takomto stave ju zamkli a so svojím lupom vo výške 1600 korún (64 eur) odišli do krčmy. "Nezabudli sa vyhrážať, že ak niekomu niečo povie, ublíži jej deťom," doplnila Macalíková. Zranenú ženu v noci našiel jej syn a zavolal o pomoc.

Žena utrpela pomliaždeniny na tvári, opuch a modriny na krku. Oboch podozrivých policajti krátko po čine zadržali v krčme. Kriminalisti najprv prípad vyšetrovali ako lúpež, vzhľadom na okolnosti a priznanie oboch mužov, že ženu chceli zabiť, však vec prekvalifikovali na pokus o vraždu. Dvojica už bola v minulosti súdne trestaná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu