Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Senior pri nahlasovaní bômb imitoval slovenský prízvuk!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZLÍN - So slovenským prízvukom sa snažil hovoriť senior (67) z Česka, ktorý z telefónnej búdky opakovane nahlasoval na políciu bombu na miestnej diskotéke. Údajne sa chcel pomstiť za to, že ho do nej nepúšťali.

Prvýkrát muž zavolal vlani v decembri. Oznámil, že na diskotéke v Zlíne má byť uložená nálož.

Policajti ihneď evakuovali okolo 350 ľudí, celý objekt dôkladne prehľadali, ale žiadnu nálož nenašli. Podobné volanie sa opakovalo ešte päťkrát v priebehu apríla, júna, augusta a naposledy v septembri tohto roka.

Muž zakaždým volal na linku mestskej polície, vždy sa snažil hovoriť po slovensky, predstavoval sa slovenskými menami a zakaždým oznámil, že na diskotéke je umiestnená nálož.

"Vzhľadom na závažnosť tohto oznámenia nemohli policajti zaháľať. Bolo nutné diskotéku, v ktorej bývali aj stovky ľudí, evakuovať a presnoriť centimeter po centimetri. Ani raz sa informácia o výbušninách nepotvrdila," priblížila policajná hovorkyňa Jana Bartíková.

Hoci muž zakaždým uvádzal, že volá z iného miesta, kriminalisti na základe výpisu hovorov vedeli, že volá z rovnakej telefónnej búdky. V ich sieti potom uviazol spomínaný muž.

"Bol prekvapený, že ho policajti odhalili a ku všetkým volaniam sa priznal. Majiteľom diskotéky i mestskej polícii sa už ospravedlnil," poznamenala Bartíková.

Muž podľa nej uviedol, že sa chcel pomstiť personálu. Pred dvoma rokmi ho údajne zamestnanci diskotéky obvinili, že znečistil toaletu a od tej doby ho nechceli púšťať dovnútra. "Rozhnevaný senior to cítil ako veľkú nespravodlivosť a zakaždým, keď išiel na pivo, zavolal na políciu informáciu o výbušnine," dodala policajná hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu