Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mala otráviť dcérku fridexom a vo väzení si podrezať žily!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PLZEŇ - Koncom augusta sa údajne pokúsila otráviť vlastnú dcéru nemrznúcou kvapalinou a teraz si za mrežami väznice v Plzni siahla na život! O rodinnej tragédii informuje portál lidovky.cz.

Matka (27) sa podľa polície pokúsila dcéru otráviť 30. augusta. Svoj čin plánovala. Jedovatú kvapalinu dala údajne dieťaťu vypiť, keď sa prebudilo a malo smäd. Dievčatko nakoniec prežilo. Ženu uväznili, za pokus o vraždu jej hrozí až 20 rokov alebo aj výnimočný trest.

Fridex čiže etylénglykol sa používa ako nemrznúca chladiaca kvapalina pre automobily, má aj iné využitie v priemysle. Je to sladká zlúčenina, preto ju niekedy deti vypijú. Často sa preto do nej pridávajú prímesy spôsobujúce horkú chuť.

"Môžem potvrdiť, že došlo k pokusu o samovraždu. Nemôžem však špecifikovať konkrétne meno, len že to bola jedna z obvinených. Vyšetrovaním polície bolo cudzie zavinenie vylúčené," potvrdila pre český portál hovorkyňa väznice Jana Bartošová.

Žena je už údajne mimo ohrozenia života. Polícia sa zatiaľ k prípadu nevyjadruje. Podľa denníka Právo si žena na cele podrezala žily skleneným črepom z okennej tabuľky. Ženu našli ráno a v cele bol údajne list na rozlúčku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu