Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bývalý zástupca šéfa rozviedky si prestrelil hlavu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Ruské tajné služby dnes za záhadných okolností prišli o ďalšieho významného náčelníka špionáže. Po Jurijovi Ivanovovi, námestníkovi riaditeľa vojenskej rozviedky GRU, ktorého telo v septembri vyplavilo more v južnom Turecku, dnes z Moskvy prišla správa o smrti bývalého muža číslo dva v špionážnej službe ruského ministerstva vnútra.

Generál Viktor Červizov (63) si dnes ráno podľa policajnej správy prestrelil hlavu výstrelom z trofejnej pištole na schodisku svojho domu v Moskve. List na rozlúčku nezanechal, žiadne známky psychickej depresie podľa jeho blízkych v minulých dňoch nejavil. Denník Komsomolskaja Pravda označil za možnú príčinu smrti rodinné nezhody, nevylúčil ale ani cudzie zavinenie. Polícia žiadnu verziu Červizovovej smrti nekomentovala.

Generál pracoval na ministerstve vnútra do roku 2002, kedy bol penzionovaný v dôsledku ťažkých zranení, ktoré utrpel počas druhej čečenskej vojny koncom 90. rokov. Podľa moskovských médií je považovaný za "otca" ruských elitných kománd, ktoré zasahujú proti rebelom v nepokojných oblastiach severného Kaukazu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu