Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Monika (†20) sa otrávila oxidom uhoľnatým, pri holení nôh v kúpeľni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mobilebayparents.com)

PRAHA - Dvadsaťročná Monika z českého mesta Jirkov si chcela pred pár dňami oholiť nohy. V kúpeľni však unikal oxid uhoľnatý a dievčina sa otrávila. Jej bezvládne telo našiel doma otec Milan.

Tragický incident už vyšetruje polícia. Tá zisťuje, kedy a či vôbec bola v dome vykonávaná revízia karmy a komína. Rodina, ktorá tu býva tri roky, tvrdí, že si nie je vedomá, že by nejaká prebehla. "Komín bol upchatý. Boli tam handry a sáčky," povedal štyridsaťročný M. Ferko.

O tom, že je Monika v kúpeľni, rodina nevedela. Zistila to až neskôr. "Mysleli sme, že je vonku. Až potom sme ju začali hľadať doma. Bola zamknutá zvnútra, dvere sa nám ale podarilo odomknúť. Sedela v polohe, z ktorej sme usúdili, že si holila nohy. Mala opretú hlavu a penu okolo úst," opísal osudné momenty nešťastný otec. Rýchlej záchrannej službe sa dievča oživiť nepodarilo, napísal Blesk.cz.

K otrave oxidom uhoľnatým dochádza podľa odborníkov veľmi rýchlo, spravidla už do polhodiny pri pobyte v uzavretej miestnosti, kde plyn uniká. Dosiahnutiu kritickej hodnoty dochádza často vtedy, keď je pri ohreve vody znížený prirodzený ťah komína.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu