Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pred políciou unikal 4 roky, chytili ho na Guns n´ Roses!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Na záľubu v hard rocku doplatil Milan Vinkler, ktorý sa štyri roky vyhýbal väzeniu. Skrýval sa, menil identitu aj podobu a používal falošné doklady. Avšak v pondelok sa aj s manželkou rozhodol navštíviť koncert Guns N' Roses.

Ako informovala televízia Prima, policajti ho zadržali na ceste na koncert. Pátranie po Vinklerovi im malo doteraz komplikovať práve to, že muž používal falošné doklady.

"Aj v čase, keď bol zadržaný, tak u neho naši detektívi zaistili cudziu ID kartu na slovenskú štátnu príslušnosť," povedala hovorkyňa policajného prezídia Pavla Kopecká. Podľa českej televízie žil Vinkler do svojho zadržania normálnym životom s manželkou, okrem iného jazdil na dovolenku.

Vinklera odsúdili na 7,5-ročný trest za organizovanie podvodov pri obchodoch s liehom na konci 90. rokov. Podľa štátneho zástupcu mal zorganizovať dovoz 16 kamiónov s alkoholom z talianskeho liehovaru.

Cieľom malo byť Poľsko, 300 tisíc litrov liehu však zostalo "zabudnutých" a nepreclených v Česku. Vinkler, ktorý viedol skupinu troch obchodníkov, tak štát pripravil o 25 miliónov českých korún (cca milión eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu