Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Policajti omylom zbili ženu vysokého úradníka!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Čínski policajti v civile minulý mesiac zbili manželku vysoko postaveného provinčného činiteľa. Omylom ju považovali za aktivistku, ktorá sa mala usilovať o odovzdanie protestnej petície do jeho úradu. Informoval o tom denník China Daily vychádzajúci v angličtine.

Incident vyvolal veľký ohlas v čínskej internetovej komunite, ktorá pretriasa markantný príklad útlaku voči tisíckam sťažovateľov, ktoré sa úrady snažia všemožne umlčať. Nezabúda pritom na okolnosť, že celá záležitosť sa dostala na verejnosť práve vďaka omylu, za ktorý sa polícia následne ospravedlnila. "Znamená to, že polícia by nemala biť manželky vysokých predstaviteľov, ale obyčajných ľudí môže mlátiť ďalej?" pýtal sa anonymný účastník diskusie na internetových stránkach China Daily.

Šiesti policajti sa vrhli na ženu policajného činiteľa provincie Chu-pej vo chvíli, keď sa pokúsila dostať do manželovej kancelárie. Podľa denníka ju muži bili päsťami vyše štvrť hodiny. Po prevoze na policajnú stanicu ju ešte urážali, keď žiadala o lekárske vyšetrenie. To nakoniec ukázalo, že žena okrem mnohých podliatin utrpela aj otras mozgu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu