Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Z lúpeže storočia obvinený aj slovenský expolicajt!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Bývalý príslušník slovenskej policajnej zásahovej jednotky Maroš Šulej bol dnes spolu s ďalšími štyrmi mužmi obvinený z takzvanej lúpeže storočia. V septembri 2002 niekoľko páchateľov prepadlo auto bezpečnostnej služby a ulúpilo neuveriteľných 153 miliónov korún.

Vozidlo bezpečnostnej agentúry, ktorá práve odvážala peniaze z pražskej banky Citibank a ďalších objektov, prepadli 16. septembra 2002 najmenej traja muži.

Lupiči boli ozbrojení a mali výbušninu. Dvaja z nich boli oblečení v uniformách zásahovej policajnej jednotky. Jeden bol bez masky, druhý mal cez hlavu pletenú pruhovanú kuklu.

Tretí bol v civile a na hlave mal karnevalovú masku s gumovou tvárou. Na mieste činu stála aj biela Felicia s nápisom Polícia. Pri prepadnutí nebol nikto zranený.

Muži účasť na lúpeži odmietli. Šulej už bol odsúdený v súvislosti s inými činmi takzvaného Berdychovho gangu, ktorý mal mať prepad na svedomí. Za účasť na zločinoch v rokoch 1999 až 2001 mu vrchný súd vymeral šesť rokov väzenia. Expolicajt bol zadržaný v Írsku v roku 2006 na základe eurozatykača.

O dnešnom obvinení informoval server novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu