Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Krádež storočia: Krv nájdená v byte komplica nepatrí Procházkovi

František Procházka mal ukradnúť pol miliardy českých korún.
František Procházka mal ukradnúť pol miliardy českých korún. (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Stopy krvi, ktoré našli v súvislosti so zadržaním údajného páchateľa polmiliardovej krádeže v Česku, nepatrili Františkovi Procházkovi, ktorý je zo zločinu podozrivý.

ČTK to dnes povedala hovorkyňa Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Štěpánka Zenklová. Procházka peniaze podľa polície ukradol vlani v decembri zo sídla bezpečnostnej agentúry G4S.

Procházkovho údajného komplica zatkli policajti minulý týždeň v jeho byte niekde v stredných Čechách. V byte sa podľa televízie Prima našli stopy Procházkovej krvi.

"Môžeme potvrdiť, že v súvislosti so zadržaním spolupáchateľa F.P. boli zaistené stopy krvi. V žiadnom prípade však nepatrili F.P. Komu patrili a kde presne boli nájdené, nebudeme komentovať. Zdroj, ktorý uviedol mylné informácie, nemohol byť oboznámený s prípadom," uviedla Zenklová.

Krádež, ktorá zrejme nemá v histórii českej kriminalistiky obdobu, sa stala v žižkovskom areáli agentúry G4S, kde Procházka pracoval ako strážnik. V sobotu 1. decembra ráno tam podľa polície vošla dodávka maskovaná ako firemné auto agentúry, do ktorej páchateľ naložil ukradnuté peniaze. Auto šoféroval jeho komplic.

Muž, ktorého polícia minulý týždeň zadržala, je vo väzbe a čelí obvineniu z krádeže v spolupáchateľstve. Po Procházkovi, na ktorého je vydaný medzinárodní zatykač, stále pátra špeciálny tím policajného prezídia. V prípade ide asi o najvyššiu sumu, akú kedy v Česku niekto ukradol. Poškodená firma vypísala za vypátranie páchateľa odmenu dva milióny eur (asi 65 miliónov korún).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu