Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dvanásťročná viezla opitého otca, učil ju riadiť!

ilustračné foto
ilustračné foto

VARŠAVA - Auto, ktoré išlo po ceste, bez toho aby bolo vidieť niekoho za volantom, zaujalo policajtov zo Štetína na severozápade Poľska. Zistili, že auto riadila 12-ročná dievčina. Na mieste spolujazdca sedel jej otec, ktorý sa pred jazdou posilnil alkoholom. Tvrdil, že dcéru učí riadiť.

"Cestná hliadka nevidela v jednom z automobilov, ktoré okolo nej prechádzalo, vodiča, preto auto zastavila, aby ho skontrolovala," opísal v televízii TVN24 Lukasz Famulski zo štetínskej polície.

Na prekvapenie policajtov auto riadilo dievča, ktoré si vodičský preukaz bude môcť urobiť až za šesť rokov. Jej otec sa snažil policajtom vysvetliť, že radšej dcérku naučí riadiť, ako by ju mal posielať do "nejakej autoškoly". Možno na odvahu sa pred jazdou s dcérkou napil alkoholu, policajti mu namerali viac ako 1,5 promile. Na to muž vážiaci 75 kilogramov musí vypiť približne päť pohárikov tvrdého alkoholu.

Za to, že dovolil riadiť auto osobe, ktorá k tomu nemá oprávnenie, muž dostane pokutu. Okrem toho mu hrozí súd, pred ktorým by sa zodpovedal za to, že svoju dcéru vystavil riziku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu