Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

V Dubaji havarovalo nákladné lietadlo, dvojčlenná posádka neprežila

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

DUBAJ - V emiráte Dubaj sa zrútilo americké nákladné lietadlo, ktorého dvojčlenná posádka neprežila. Oznámila to televízna stanica Al-Arabíja s odvolaním na nemenované činitele Spojených arabských emirátov.

Lietadlo dopadlo v blízkosti rušnej diaľnice asi 16 kilometrov od dubajského medzinárodného letiska. Pôvodné správy uvádzali, že haváriu tiež spôsobil požiar niekoľkých automobilov, ale o prípadných obetiach v týchto vozidlách informácie zatiaľ k dispozícii nie sú. Na miesto, ktoré leží neďaleko vojenskej leteckej základne, boli vyslané sanitky.

Lietadlo Boeing 747 patrilo americkej zasielateľskej spoločnosti UPS a podľa hovorkyne spoločnosti Kristen Petrellaovej lietadlo štartovalo z Dubaja a mierilo do nemeckého Kolína nad Rýnom, kde má spoločnosť UPS svoju základňu.

Posádka po štarte zrejme zaznamenala technický problém a snáď sa chcela vrátiť na dubajské letisko. Pristávací manéver už ale nezvládla.

Podľa Al-Arabia sa lietadlo zrútil práve pri pristávacom manévri. Príčinou havárie bola technická porucha, oznámil vyššie zmienený miestny činiteľ. UPS to však nepotvrdila a počká až na výsledky vyšetrovania, uviedol operačný riaditeľ spoločnosti Bob Lekites.

Televízna stanica Al-Džazíra citovala niekoľko svedkov, že sa lietadlo vznietilo ešte pred pádom.

Havária nijako neovplyvnila lety v Dubaji ani cestnú dopravu.

Minulý rok októbri v púšti pri Dubaji havarovalo sudánske nákladné lietadlo, v ktorého troskách zahynula šesťčlenná posádka. Emiráty vzápätí zakázali sudánskej spoločnosti Azza Transport operovať na ich území.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu