Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Za predčasné oznámenie rozsudku dostala pokutu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DETROIT - Pokutou 250 dolárov (cca 200 eur) potrestal súd v americkom Detroite porotkyňu (20), ktorá pred ukončením procesu napísala na internete, že porota už rozhodla o vine súdeného. Porotkyňa Hadley Jonsová navyše musí do 1. októbra napísať esej o práve na spravodlivý proces a predložiť ju súdu, uviedla dnes agentúra AP.

Jonsová bola porotkyňou v prípade, keď sa rozhodovalo o treste pre muža, ktorý sa bránil zatknutiu. Ešte pred ukončením procesu napísala na sociálnej sieti Facebook, že "bude vtipné povedať obžalovanému, že je vinný". Jej vyhlásenie objavil jeden z právnikov obhajoby, keď na internete zisťoval informácie o jednotlivých porotcoch.

Jonsovú z poroty vyradili. Dnes pred súdom povedala, že je jej veľmi ľúto, čo urobila. Porota aj bez Jonsovej však nakoniec obžalovaného muža vinným skonštatovala.

Právnici, ktorí objavili vyhlásenia Jonsovej na Facebooku, pôvodne usilovali o to, aby porotkyňa musela kvôli pohŕdaniu súdom stráviť krátku dobu vo väznici. Dvadsaťročná žena ale vyviazla s pokutou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu