Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Súd opäť oslobodil šéfku Privilégia Mádlovú

Štepánka Mádlová
Štepánka Mádlová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I dnes už po druhý raz oslobodil spod obžaloby šéfku centra sociálnych služieb Privilégium Štepánku Mádlovú. Prokuratúra ju vinila z toho, že zatajila daňový dlh pri žiadosti o vysokú dotáciu od ministerstva práce, podľa súdu sa však nepodaril dokázať jej úmysel.

Rozsudok nie je právoplatný, informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Ani po doplnenom dokazovaní sa nepodarilo preukázať subjektívnu stránku obžalovanej na žalovanom skutku," povedal Adamčiak. Prokurátor sa podľa neho k rozsudku vyjadrí v zákonnej lehote. Mádlovú oslobodil súd spod obžaloby už vlani v júli, prokurátor sa vtedy odvolal a Krajský súd v Bratislave neskôr pôvodný rozsudok zrušil.

Privilégium požiadalo o dotáciu ministerstvo práce ešte v roku 2006. V žiadosti uviedlo, že nemá za predchádzajúce obdobie voči štátu žiadne záväzky. Aj na základe čestného vyhlásenia poskytlo ministerstvo inštitúcii dve dotácie spolu v hodnote zhruba 66.388 eur na podporu nového zariadenia v Krajnom. Podľa daňového úradu organizácia vtedy dlhovala na daniach viac ako 30 tisíc eur. Uhradené dane sú pritom podmienkou na udelenie dotácie.

Peniaze pre Privilégium najskôr obhajoval expremiér Robert Fico (Smer-SD) aj bývalá ministerka práve Viera Tomanová (Smer-SD). Potom, čo daňový úrad dlh potvrdil, však ministerstvo práce požiadalo o vrátenie dotácie. Mádlová bola členkou v súčasnosti opozičnej strany Smer-SD, tá ju však vylúčila pre poškodenie dobrého mena.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu