Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Castro žasne, že mladí nevedia nič o Československu

Fidel Castro
Fidel Castro

HAVANA - Bývalý kubánsky vodca Fidel Castro žasne nad nevedomosťou mladých Američanov, na ktorú podľa neho poukázali nedávno uverejnené výsledky ankety zostavenej dvoma americkými vedcami. Pri otázkach odhalili, okrem iného, že podľa niektorých študentov je Beethoven pes, Michelangelo počítačový vírus a Československo nikdy neexistovalo, čo Castro považuje za veľmi hrubú neznalosť.

"Nezostáva než žasnúť nad tým, ako môže byť výučba zneužitá a prekrútená v krajine, ktorá disponuje viac než 8000 atómovými zbraňami," uviedol Castro vo svojej bojovnej reči na stránkach cubadebate.cu. "A povedzte mi, či sa nájde rozumný človek, ktorý by moje závery považoval za prehnané," dodal bývalý vodca, pre ktorého je téma amerického nukleárneho arzenálu stále veľmi aktuálna.

Zoznam nazvaný Postoje (Mindset) mapuje povedomie budúcich vysokoškolských študentov o rôznych kultúrno-historických pojmoch. Akademici Tom McBride a Ron Nief z Beloit College v americkom štáte Wisconsin ho prvýkrát zostavili v roku 1998.

Skôr ako na údajnú nevedomosť mladých Američanov poukazuje na rýchlo sa meniace kľúčové kultúrne a politické udalosti, ktoré formujú generácie.

Z najnovšieho zoznamu okrem iného tiež vyplýva, že podľa dnešnej mládeže je Clint Eastwood renomovaným režisérom namiesto nezničiteľného hrdinu akčných filmov a John McEnroe nežiari na tenisových kurtoch, ale v televíznych reklamách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu