Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záplavy v Čechách majú 5 obetí, 3 ľudia sú nezvestní

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

LIBEREC - Záplavy v Českej republike si vyžiadali zrejme piatu obeť. V noci na dnešok zomrel v Českej Lípe – Dolné Libchavy starší muž. Utopil sa priamo vo svojom dome, povedala hovorkyňa Zdravotníckej záchrannej služby Libereckého kraja Lenka Moravcová. Štyria ľudia sa utopili už v sobotu, jeden v Lindave, dvaja v Raspenave a jeden v Detrichove. Ďalší, najmenej traja ľudia sú nezvestní.

Dnešná noc nebola pre záchranárov v Libereckom kraji práve pokojná. "V noci sme zasahovali v Detrichove, kde boli ľudia vodou bezprostredne ohrození, postupne sa ale situácia upokojuje a voda pomaly klesá," povedala Moravcová, ktorá bola s jednou z posádok od soboty priamo v zaplavenom Frýdlante. Dnes sa chcú vrátiť do Liberca. "Cesta cez Smědavu je podľa horskej služby snáď prejazdná," dodala.

Situácia sa zhoršuje v Českolipskom okrese, kde je stav ohrozenia na Ploučnici a Svitávce. Svitávka vrcholila okolo polnoci na 293 centimetroch a evakuovať kvôli tomu museli 70 ľudí bezprostredne ohrozených vodou. Opustiť svoje domovy muselo v noci niekoľko stoviek ľudí aj v Lindave, Jablonnej alebo v Dolných Libchavách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu